En Sıcak Konular

İspanya'da erken seçim iddiaları

13 Haziran 2011 16:34 tsi
İspanya'nın önde gelen, sol görüşlü gazetelerinden El Pais, iktidardaki Sosyalist İşçi Partisi'nin (PSOE) olası bir erken seçime hazırlandığını ileri sürerken, hükümet tarafından yapılan açıklamalarda bu iddia yalanlandı.

El Pais, 22 Mayıs'taki yerel seçimlerde alınan yenilginin ardından PSOE içinde bu yasama döneminin normal sürede tamamlanamayacağına ilişkin görüşlerin çıktığını ve olası bir erken seçim için hazırlık yapıldığını öne sürdü.

Haberde, PSOE içindeki bir grubun, ekonomik krizin verdiği yükün devam etmesi, siyasi bir kriz oluşması, azınlık hükümetinin 2012 yılı bütçesini kabul ettirmek için parlamentoda yeterli desteği bulamaması veya kamu desteğinin giderek azalması olasılıklarını göz önünde bulundurduğu belirtildi. PSOE'de kasım ayında erken seçim yapılabileceği yönünde görüş verenlerin olduğu söylense de gerek Başbakan Jose Luis Rodriguez Zapatero gerekse onun yerine PSOE'nin lideri olması beklenen İçişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Alfredo Perez Rubalcaba'nın öngörüldüğü gibi 2012 Mart ayına kadar iktidarda kalmaktan yana oldukları ifade edildi.

PSOE Sekreteri Marcelino İglesias da bugünkü basın toplantısında, "PSOE'nin ve hükümetin hedefi yasama dönemini normal süresinde tamamlamaktır. Seçimler olması gerektiği gibi, 2012 ilkbaharında olacaktır" diyerek, El Pais'in iddiasını yalanladı."Erken seçime gitmek sorumsuzluk olacaktır" diyen İglesias, çalışma yasasıyla ilgili reformların mutlaka tamamlanacağını söyledi.

Yabancı basınla toplantı yapan Çalışma ve Göç Bakanı Valeriano Gomez de hükümetin önceliğinin çalışma yasasıyla ilgili reformları gerçekleştirmek olduğunu, bu yüzden yasama sürecinin sonuna kadar dayanacaklarını vurguladı. Gomez, "Noel tatilinden önce reformların parlamentodan geçmesini umuyoruz. Büyük olasılıkla da tatil dönüşü meclis feshedilir ve seçimlere hazırlanılır. Seçimler öngörüldüğü gibi mart ya da bir ay erken, şubatta olabilir" değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan ana muhalefetteki Halk Partisi'nin (PP) Genel Sekreteri Maria Dolores de Cospedal, "Sonbahar veya ilkbahar fark etmez. PP, hükümet etmeye hazırdır" diye konuştu.

Muhalefetteki diğer partilerden Bask Milliyetçi Partisi'nin (PNV) Genel Başkanı İnigo Urkulla da "Gerçekçi düşünüldüğünde şimdiden erken seçim için çalışıyoruz" dedi.

Cihan



Bu haber 596 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,953 µs