En Sıcak Konular

Kurtulmuş: Millet bize 'bir dahaki sefere hazırlanın' dedi

13 Haziran 2011 16:22 tsi
HAS Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, seçim sonuçlarını değerlendirirken, "Millet bize 'bir dahaki sefere hazırlanın' dedi." diye konuştu.

Numan Kurtulmuş, parti genel merkezinde seçim sonuçlarını düzenlediği bir basın toplantısı ile değerlendirdi.

HAS Parti'nin toprağa yeni ekilmiş bir fidan olduğunu söyleyen Kurtulmuş, "Biz zaman ihtiyacı olan bir partiyiz. Mutlaka bizim de hatalarımız olmuştur, eksiklerimiz vardır. Bundan sonra eksiklerimizi tamamlamaya çalışacağız. Bizim söylediklerimizin karşılığı halkımızda vardır. Halkımız bize, 'siz doğru şeyler söylüyorsunuz, çok iyi bir programınızı var. Ama bir daha ki sefere' diyor. Sokakta karşılaştığımız bu söz, sandığa yansıdı." dedi.

12 Haziran seçimlerinin tüm Türkiye'ye hayırlı olmasını dileyen Kurtulmuş, "Seçimden başarı ile çıkan partileri tebrik ediyorum. Meclise giren AKP, CHP, MHP'li ve bağımsız milletvekillerine de hayırlı olsun diyorum. İnşallah halkın sorunlarının konuşulduğu ve diyalog zeminin oluştuğu bir parlamento olur. Halkımızın birikmiş sorunlarının çözülmesi için adımların atıldığı bir parlamentoya ihtiyaç var." diye konuştu.

"KUTUPLAŞMA VE GERİLİM KAMPANYAYI ETKİLEDİ"

12 Haziran seçimlerinde asimetrik seçim kampanyaları yürütüldüğünü ileri süren Kurtulmuş, şunları söyledi: "İktidar partisi ve maddi kaynakları iyi olan partiler israf derecesine varan çok büyük paralar harcadılar. Bu anlamda biz HAS Parti olarak halkımızın bize verdiği imkânlarla, kampanyamızı yürüttük. Yokluklar içinde bir kampanya yaptık. Bu seçimlerin diğer önemli yönü ise, kutuplaşma ve gerilimin en yüksek olduğu seçim olmasıdır. Türkiye'de 1950 seçimlerinde bile bu kadar yüksek gerilim ve kutuplaşma yaşanmamıştır. İktidar Partisi ve CHP arasındaki bu kutuplaşma halkın oy verme tercihini etkiledi. Yine bu seçimin diğer önemli bir sonucu ise konusuz bir seçim kampanyası olmasıdır. Halkın sorunlarının gündeme gelmediği bir seçim kampanyası yürütüldü. Yine medyanın da katkısıyla Türkiye'de sanki iki parti varmış havası oluşturularak halkın tercihleri etkilendi. Ben bütün bunları bir mazeret olarak söylemiyorum. Bir seçim yaşadık ve bu seçimle ilgili değerlendirmeyi sağlıklı yapmak ve tarihe not düşmek için bunları söylüyorum."

"BU FİDAN TUTMUŞTUR"

Partisinin seçimlerden aldığı sonuca da değinen Kurtulmuş, HAS Parti'nin yeni kurulan bir parti olmasına rağmen tüm Türkiye genelinde teşkilatlanarak seçimlere girmeye hak kazandığına dikkat çekti.

Kurtulmuş, "Biz çok zor olan bir işi başardık. Kısa süre önce kurulmamıza rağmen hem kendimizi halkımıza tanıttık hem de zorlukla içinde bir seçim kampanyası yürüttük. Has Parti bir mirasın üzerine oturmadı kendi alanını kendi açtı. Halkımız tarafından kurulan HAS Parti, toprağa yeni ekilmiş bir fidandır ve bu fidan tutmuştur. Biz zaman ihtiyacı olan bir partiyiz. Mutlaka bizim de hatalarımız olmuştur ve eksiklerimiz vardır. Bundan sonra eksiklerimizi tamamlamaya çalışacağız. Bizim söylediklerimizin karşılığı halkımızda vardır. Halkımız bize, 'siz doğru yoldasınız' dedi." ifadelerini kullandı.

(CİHAN)

Bu haber 673 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,726 µs