En Sıcak Konular

Yıldız hemşire bağımsız aday

0 0 0000 00:00 tsi
Astsubay eşi 11 yıl önce PKK tarafından şehit edilen Yıldız Namdar, Diyarbakır'dan bağımsız aday olarak seçimlere giriyor.

Astsubay eşi Murat Namdar 11 yıl önce Sivas'ta gözlerinin önünde PKK tarafından şehit edilen hemşire Yıldız Namdar, Diyarbakır'dan bağımsız aday olarak milletvekili seçimlerine giriyor. Dilekçesini vermek için 25 Mayıs'ta Diyarbakır'a gideceğini söyleyen bir çocuk annesi Yıldız Namdar, "Cebimde param yok ama yüreğim ve cesaretim var. Ben Diyarbakır'da vatanı, milleti, bayrağını seven kişilerin sayısının çoğunlukta olduğunu biliyorum. Dik duruşumdan, onurumdan taviz vermeden milletimiz için çalışacağım" dedi.

Bir süre önce görev yaptığı hastanedeki hemşirelik görevinden istifa eden Yıldız Namdar, siyasi partilere açık olarak götürdüğü ilk 3 sıradan adaylık teklifine istediği cevabı alamayınca, Diyarbakır'dan bağımsız aday olarak girmeye karar verdi. Kendisini iyi yetiştirdiğine inanan, sivil toplum örgütleri ve çeşitli kuruluşlarla işbirliği yapan Yıldız Namdar, Bahçeşehir Üniversitesi'nde 2 yıl siyaset, ekonomi ve sosyal olarak eğitim aldı. Terörle mücadele konusunda da bilgi ve birikimi olan Yıldız Namdar, ilk 3 sırada milletvekili adaylığı için Anavatan Partisi'nden teklif aldı.

Ancak Anavatan Partisi'nin DYP ile birleşmesinin ardından beklediği ilgiyi göremeyen Namdar, siyasi partilerdeki adayların, halk tarafından belirlenmediğini öğrenince Diyarbakır'dan bağımsız adaylığa karar verdiğini ifade ederek, "Adayları da halk seçmiyor. Çıkar ilişkileri ve yetkililerinin emriyle insanlar aday oluyor. Ben dik duruşumdan taviz vermeden, ülkenin menfaatlerini korumak ve onurumdan taviz vermemek adına bağımsız aday olmaya karar verdim. Özellikle de Diyarbakır'dan aday olmak için mücadele ediyorum" diye konuştu.

Avrupa'dan gelen kişilerin Diyarbakır'ı Kürdistan'ın başkenti olarak lanse ettiğini anlatan ve buna tepkisini dile getiren Namdar, "Orası benim memleketimin bir parçası. Ben 4 yıldır doğu ve güneydoğu anadolu bölgesini geziyorum. Orada devletin yanında yer alan, vatanı, milleti için mücadele eden o kadar saf temiz insanların var. Ben orada çoğunluğun devletin yanında olduğuna inanıyorum.

DTP'liler 'Biz Kürtler'in hakkını savunuyoruz" diyorlar. Ama ben orada devletin yanında yer alan insanların varlığını kanıtlamak isityorum. Oradaki insanların hepsinin terör örgütü, DTP ve PKK'yı desteklemediğini ülkenin bir parçası olduğunu ispatlamak istiyoryum. Askerimiz, polisimiz, şehitlerimiz vardır. "Ülke bölünmesin" diye mücadele veriyorlar. Ben de siyasal anlamda onların yanındayım. Askerimiz, polisimizle, halkımızla ulusumuzun çıkarları için mücadele etmek istiyorum" şeklinde konuştu.

24 Mayıs'ta Bingöl'de 33 erin şehit edilmesiyle ilgili organizasyona iştirak edeceğini, 25 Mayıs'ta Diyarbakır'da bağımsız adaylık için müracat edeceğini vurgulayan Namdar sözlerini şöyle sürdürdü: "Avrupa'ya çok güzel mesaj vermiş olacağım. Benim cebimde param, altımda BMW ya da mersedesim yok ama kimseye taviz vermeden dik duruşumla oraya giderek insanların varlığını göstereceğim. Ayrıca siyasi partilerdeki sistemin değişmesi için de önderlik etmek istiyorum. Bence adayları da halk belirlemeli. Adaylar, birilerine gidip yalvararak değil, halk tarafından belirlenmeli. Hak eden insanlar, hak ettiği yere gelmelidir. Ben yüreğime, cesaretime inanıyorum"

Habertürk



Bu haber 428 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,627 µs