En Sıcak Konular

Mehmet Ali Birand: Türkiye kazandı

13 Haziran 2011 13:13 tsi
Mehmet Ali Birand: Türkiye kazandı Birand, seçim sonuçlarını ‘Türkiye kazandı’ şeklinde nitelendirdi.

Kanal D Haber Yayın Yönetmeni Mehmet Ali Birand, ideolojinin kaybettiğini hizmetin kazandığını belirtti. FOX Haber Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk ise üçüncü döneme rağmen böyle bir rakama ulaşmanın başarı olduğunu belirterek, “CHP’nin daha fazla oy alması bekleniyordu.” yorumunu yaptı.

Milletvekilliği seçimlerinde AK Parti, yüzde 50 ile hem oy oranını arttırdı, hem de iktidarını sürdürdü. Seçim öncesi anketlerin açıkladığı rakamların bir kaç puan üzerinde oy alan AK Parti’de galibiyet sevinci yaşanıyor.

Sonuçların AK Parti’nin beklediği gibi olduğunu ifade eden Mehmet Ali Birand, “Bu kamuoyunun bir bölümünün de beklemediği bir sonuç oldu. Üç seçim geçmiş, belediye seçimleri ve referandumlar oldu. Artırıyor oyunu. Çok görülen bir şey değil bu, bravo.” dedi.

Hizmetin oy kazandırdığına işaret eden Birand, “Demek ki şu çıkıyor ortaya; hizmet, proje koyduğunuz zaman ortaya siz oy topluyorsunuz. İdeoloji artık şey yapmıyor. Yani türbanla, Türkiye yok şeriat rejimine gidecek tartışmalarıyla toplumun karnı doymuyor. Toplumun karnı hizmetle doyuyor. Bu son derece önemli.” diye konuştu. AK Parti’nin hiçbir zaman bu kadar çoğunlukla Türkiye’yi yönetmediğine değinen Birand, yeni bir döneme girildiğini kaydetti.

Başbakanın ‘balkon konuşması’ olarak nitelenen konuşmasını da değerlendiren Birand, dikkat ettiği en önemli unsurun Başbakan’ın ‘Aman başları dönmesin’ uyarısında bulunması olduğunu söyledi. Birand, “Başbakanın, bakanların dönmeyebilir ama alt düzeydeki yöneticilerin, belediye başkanından ilçe başkanına kadar başlarının dönmemesi.” şeklinde konuştu.
Genelde Türkiye’nin demokrasisinin kazandığını vurgulayan Birand, kavgasız, gürültüsüz temiz bir seçim olduğunu kaydetti. AK Parti’nin oylarının artmasına rağmen milletvekili sayısının düşmesini ise yüzde 10 barajına bağlayan Birand, barajın artık kaldırılması gerektiğini söyledi.

CHP’NİN DAHA FAZLA OY ALMASI BEKLENİYORDU

FOX Haber Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk ise seçimin sonuçlarında güncel hayat çok belirgin rol oynadığını dile getirdi. Dünyada ekonomik krizler olurken, Türkiye’nin bunu fazla hissetmediğini kaydeden Doğan Şentürk, “Büyüme hızıyla da ilgili bir şey bu. Tek partiye olan güven AK Parti’ye olan inancı doğurdu. Üçüncü dönem böyle bir başarıyı almak başarıdır. Elbette ki, CHP’nin daha fazla oy alması bekleniyordu. ‘İktidar üçüncü dönemde yıprandı mı?’ şeklinde yorum vardı. Doğrusunu isterseniz Başbakan bir hedef koymuş. ‘330 milletvekili çıkarırız.’ demişti. Başbakan ‘330 milletvekili çıkarırız.’ deyince medyadan ‘İşler tam olarak yolunda gitmiyor.’ şeklinde yorumlar da geliyordu. Sonuçta ekonomik istikrar, tek parti istikrarı ve yapılanlar, AK Parti’nin Anadolu’daki mitinglerde daha fazla kişiye ulaşmaları böyle bir sonucu doğurdu.” dedi.

CHP’nin aile sigortası gibi daha güncel hayatı yakalayan projelerini söylese de tam olarak hazırlıklı sayılmadığını söyleyen Şentürk sözlerini şöyle tamamladı: “Kılıçdaroğlu açısından yüzde 25, yüzde 21’den fazla. Ancak liderlik açısından Kılıçdaroğlu’nun biraz daha gayret sarf etmesi lazım. Aslında MHP’deki duruma bakmak lazım. Kaset durumu pek etkili olmadı. MHP’de küçük bir düşüş var. Genel olarak seçimler tahmin edilebilirdi. Sürpriz olmadı. Benim merak ettiğim bundan sonra CHP’de liderlik krizi yaşanabilir mi?”

cihan



Bu haber 954 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,121 µs