En Sıcak Konular

Gümüşdağ, TFF başkanlığına aday

13 Haziran 2011 12:22 tsi
İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) 29 Haziran Çarşamba günü yapılacak seçimli genel kurulunda başkan adayı olduğunu resmen açıkladı.

Gümüşdağ, başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu seçimde taraf tutması ve isim göstermesinin kesinlikle mümkün olamayacağını belirterek, ''Kendisinin isteği birlik ve bütünlük içinde, futbolu kaosa götürmeyen bir seçim süreci yaşanmasıdır. Her adaya da tabii ki saygı duyar, 'hayırlı olsun' der. Tarafsızdır. Sayın başbakanımızın Kulüpler Birliği Vakfı'nın alacağı kararı da destekleyeceğini düşünüyorum'' dedi.

Kendisini Kulüpler Birliği Vakfı ve alt birliklerin destekleyeceğine inandığını dile getiren Göksel Gümüşdağ, ''Özellikle 3,5 yıldır Kulüpler Birliği Vakfı'nda görev yapıyorum. Özhan Canaydın ile 1 yıl, 2,5 yıldır da Sayın Aziz Yıldırım ile birlikteyiz. Kulüpler Birliği Vakfı'nın kararını hepimiz önemsiyor olmamız lazım. Türk futbolunda rahmetli Hasan Doğan'dan sonra yeni bir süreç başladı. Her zaman Kulüpler Birliği Vakfı'nın destek kararı aldığı bir adayın seçildiği görüldü. Türk futbolunun bir kaosa gitmemesi için, Kulüpler Birliği Vakfı kararı, Bank Asya 1. Lig, İkinci Lig ve 3.Lig kulüplerinin kararı bu anlamda çok önemli. Türk futbolunu yöneten kişiyi, kulüp başkanları ve delegeler belirlemelidir. Ben de onların adayıyım. Mehmet Ali Bey adaylık kararını açıkladığı an 11-12 kulüp beni ziyaret etti. Biz de 'yola devam' dedik. Biz her adayın yarışa katılmasını memnuniyetle karşılarız. Mehmet Ali Aydınlar'ın da bu yarış içinde bulunmasından memnuniyet duyuyorum, diğer başkan adaylarının da açıklamasını can-ı gönülden dilerim. Adayların çok olmasını isterim'' ifadelerini kullandı.

-''ÜNAL AYSAL VE AZİZ YILDIRIM İLE GÖRÜŞTÜM''-

Gümüşdağ, adaylık sürecinde son 1 ay içinde Galatasaray kulübü Başkanı Ünal Aysal ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile yemek yediğini ve onların da desteğini alarak bu yola çıktığını söyledi.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören ve Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener'den de randevu talep ettiğini kaydeden Göksel Gümüşdağ, ''Müsait olmadıklarını ve bize döneceklerini söylediler. Diğer Anadolu kulüplerinin başkanlarıyla görüştüm'' ifadesini kullandı.

-''FUTBOL AİLESİNDEKİ HERKESLE DOSTUM''-

Futbol ailesindeki herkesle dost olduğunu kaydeden Gümüşdağ, ''Benim sadece Sayın Aziz Yıldırım ile dostluğum yok. Süper Lig'deki 18 kulüp başkanıyla çok özel dostluğum var. Bank Asya 1. Lig'de, İkinci Lig ve 3. Lig'de de yakın dostluklarım var. Kişilik olarak da öyleyimdir. Dostlarımı çok önemserim. Bu sadece Aziz Yıldırım ile de değildir. 18 kulüp başkanıyla aynı yakınlığım vardır. Türk futbolunun tabanından bu yana işlerin içindeyim. Tavana doğru her kademesinde bulundum. Bu çok önemli. Futbolun tüm sorunlarını biliyorum. Geçmişiniz olmadan geleceği hazırlamak zor. Kulüpler Birliği'nin kararına tüm adayların saygı duyması gerektiğine inanıyorum'' diye konuştu.

''Ne tuttuğum takım için, ne de dostluklarım için pişmanlık duymam'' diyen Göksel Gümüşdağ, ''Bunlar benim şeffaf kişiliğimin göstergeleridir. Bunlarla gurur duyarım ama takım elbisemi giydiğim zaman hepsini askıya asarım, doğru olanı, adaletli olanı, ülkenin futbol menfaatleri için yaparım. Bundan başkasını hiçbir zaman düşünmedim, düşünmem. Biz kimseye yakın olamayız. Levent Bıçakçı döneminin ardından başlayan güven ortamını sürdürmek için herkese eşit mesafede oluruz. Esas hedefimiz bu güven ortamını bozmadan devam ettirmek. Futbolun buna çok ihtiyacı vardı. Son dönemlerde bu konuda çok önemli adımlar atıldı. Türk futbolunu, bu güven ortamı içinde büyütmek istiyoruz'' ifadesini kullandı.

Başkanlık seçimi için şanslı olduğunu vurgulayan Gümüşdüğ, ''Tabandan geldiğim için alt birliklerin desteğini alacağımı düşünüyorum. Futbolun içinde sarsılmaz dostluklarım var. Uzun yıllar acı tatlı her şeyi paylaştığımız çok kıymetli futbol adamlarıdır'' dedi.

Bu haber 697 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,729 µs