En Sıcak Konular

Siber suçlara yeni cezalar yolda!

13 Haziran 2011 12:19 tsi
En hafif ceza 5 yıl hapisten başlayacak ve özel bir siber suçlar birimi kurulacak...

AB ülkeleri siber saldırıda bulunanların daha sert şekilde cezalandırılması konusunda anlaştı. Bu konunun gündeme gelmesinde ve uzlaşma sağlanmasında en büyük etken Fransız hükümeti, Avrupa komisyonları, Citibank, IMF gibi hedeflere yönelik son haftalarda meydana gelen saldırılar oldu.

Avrupa Parlamentosu'nun onayladığı yeni kanunlara göre bilgisayar korsanları işledikleri siber suçun niteliğine göre en az 5 yıldan başlayan hapis cezası alacaklar. Cezaya  tabi olacak suçlar arasında IT sistemlerine zarar verme, eposta bombardımanı düzenleme, kimlik hırsızlığı, botnet saldırıları gibi faaliyetler bulunuyor. Yasa dışı şekilde data, veri akışını kesmek de yeni yasaya tabi olacak suçlardan biri.

AB üyesi 27 ülke ayrıca siber suçlara karşı kendi kanun güçlerinin işbirliğini güçlendirmek için Europol ve Avrupa polisine bağlı faaliyet gösterecek ortak bir özel birim oluşturulması konusunda anlaştı.

Macaristan Adalet Bakanı Luxemburg'da meslektaşları ile yaptığı toplantıdan sonra "Üye ülkelerin geniş desteği sayesinde yakın gelecekte siber suçlar konusunda somut adımlar atabileceğiz" dedi.

Şubat ayında Fransa, G20 toplantısı öncesi bir saldırıya maruz kalmış ayrıca AB kurumları da Mart'taki AB liderleri toplantısı öncesi hedef alınmıştı. Geçtiğimiz hafta da Google, Sony Corp., Nintendo, Lockheed Martin gibi devlerin ardından 200 bin Citigroup kart kullanıcısının bilgilerine hackerlar tarafından ulaşılmıştı. IMF'nin ise aylardır eşi benzeri görülmemiş bir hacker saldırısı altında olduğu ortaya çıkmıştı. Dünyanın pek çok yerinde hükümetler siber saldırıların sayısının ve şiddetinin artış göstermesi nedeniyle siber suçlara karşı strateji oluşturma konusunda acele ediyor.

haberturk



Bu haber 565 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,965 µs