En Sıcak Konular

Kamuoyu nasıl karşıladı?

0 0 0000 00:00 tsi
Kamuoyu nasıl karşıladı? iyibilgi.com’un dün duyurduğu Hilmi Özkök’ün özgeçmişi ile ilgili haber basında geniş yankı uyandırdı. Daha önemlisi kamuoyunun habere yaptığı yorumlardı… Kamuoyu Hilmi Özkök ile ilgili ne yazdı? İşte iyibilgi, Hürriyet ve Milliyet okurl

iyibilgi.com’un “Org. Özkök’ün özgeçmişindeki fark” başlıklı haberi basında geniş yer buldu. Başta Hürriyet ve Milliyet gazetelerinin internet siteleri olmak üzere, Haber7, Internethaber gibi haber portallarında da yer aldı. Akşam gazetesi de benzer bir habere bugünkü nüshasında yer verdi.

Peki, okuyucular bu habere nasıl yaklaştı? iyibilgi, Milliyet ve Hürriyet okurlarının yazdıklarını sizin için derledik. İşte size farklı yaklaşımlara sahip okur yorumları…

Scientist_B: Adam gibi bir komutandı
Komutanın cesareti masada değil cephede belli olur. Masada (siyasete) müdahale eden komutan istemiyoruz. PKK gibi zelil bir düşmanı daha bitiremedik ama siyasete iyi müdahale ediyoruz. Sayın Özkök şanlı ordumuzun tarih sayfalarına adı altınla yazıldı.   
 
Mhayir: Sayın Özkök'ün kıymetini şimdi daha iyi anlıyoruz. Hem genç subayları iyi yönetti. Hem milletin seçmiş olduğu iradeye ve demokrasiye saygılıydı, hem de öneminde askeriyenin itibarini artırmıştı. Son muhtıra maalesef halkın gözünde Genelkurmay'ın saygısını ve itibarını azaltmıştır. Askerlerin demokrasiye sözde değil özde bağlı olduğunu düşünüyorduk, son 5 yıldır ama maalesef yanıldık. Bu son muhtıra ülkemizin itibarını zedelemiştir.    
 
Cemil Aksüt: Özkök'ün yükselttiği çıta
Özkök'ün yükselttiği demokrasi çıtasını düşüncesizce yerlere fırlatan zihniyet milletin vicdanında zaten mahkumdur.    
 
Vatan sağolsun: Türk milleti seni, çuval olayını, ensesine tokat attığımız Barzani’nin tehditlerini, hocam laflarını ve orduyu içine düşürdüğünüz o kara günleri hiç unutmayacak Hilmi Özkök.    
 
Nescafe01: Haklılar...
Başkanlığı döneminde önemli hiçbir katkısı olmadı, "Ne şiş yansın ne kebap. . . " düşüncesindeydi. Askerin başına çuvalda onun komutanlığı döneminde geçti. Bence gelmiş geçmiş en kötü başkandı. . .

ağabeydinabiselo: Paşadır paşa
Ne yazılsa ne çizilse nasıl yazılırsa yazılsın sayın Özkök genel kurmay başkanlığı yapmıştır gerisi boş.

Altayibo: Seni seviyoruz
Sayın Özkök Paşa, son yıllarda belki halkın en çok sevdiği ve kendisine yakın bulduğu paşalardan biridir. Seni seviyoruz paşam.

Dozer1: Onun her şeyi farklıydı!
Gerçekten çok ileri görüşlü ve de ufku geniş paşalarımızdan biriydi. Hatta Atatürk'ten sonra gelen en iyi paşalarımızdan biriydi diyebilirim.

omr34: Seni özlüyoruz..
Sn. Özkök paşa gerçek bir vatansever, gerçek bir ordu komutanı. . . . Görev süresi içersinde demokrasiye sonuna kadar inanan bir komutan. Teşekkürler paşam. . Seni özlüyoruz.  

Va-mil-sakarya: Renk katmış
Sn Özkök paşamızın ufku açık olduğu belli. Saygı sevgisini esirgememiş Türk halkından. . . Bu haberi okuduktan sonra saygım ve sevgim bir kat daha arttı. Saygılarımla

Zulkuf Cidik: Sayın Paşam, Türk halkı demokrasiye olan bağlılığınızı hiçbir zaman unutmayacaktır, gerçek Atatürkçü, gerçek laik, gerçek vatanperver sizsiniz, cani gönülden kutluyorum ATAMI da çok seviyorum.

SK: Ben bu haberi hakikaten çok ilginç buldum. başbakanın "genel kurmay bana bağlıdır" açıklamasından sonra Hilmi Özkök'ün özgeçmişinin diğerlerinden bu denli farklı oluşunun ortaya çıkarılması oldukça düşündürücü.. Demokrasiye duyduğu derin saygı nedeniyle emin Çölaşan tarzı radikal kalemler tarafından "kötü adam" ilan edilen Özkök paşanın özgeçmişi ne zaman yazılıp bu siteye(genelkurmayın sitesine) konulmuştur ve niye diğerlerinden farklıdır şeklinde sorulacak sorular şüpheleri ortadan kaldıracaktır. Umarım kendisini yakından ilgilendiren bu konuda genelkurmaydan bir açıklama gelir. 



Bu haber 256 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,046 µs