En Sıcak Konular

Yeni hükümet niye önemli?

13 Haziran 2011 08:43 tsi
Yeni hükümet niye önemli?



Türkiye'nin dünya üretiminde payını artırması için bundan sonra hata yapmaması şart. Peki niye Türkiye artık hata yapmamalı?

Sabah gazetesi yazarı, iktisatçı Süleyman Yaşar'ın köşe yazısından ilgili kısım:

Dünya gelirinin yarısından fazlasını üreten ülkeler arasında Türkiye de yer alıyor. Hatta Türkiye, Çin, Rusya, Hindistan, Brezilya, Meksika, Güney Kore ve Endonezya ile birlikte dünya ekonomisinin gelişme yönünü tayin eden ilk sekiz ülke arasında bulunuyor.

İşte bu nedenle Türkiye'de seçimlerin ardından kurulacak hükümet çok önemli olacak. Halen Türkiye, satın alma gücü paritesine göre dünyanın en büyük 13'üncü ekonomisi olarak sıralamada yer alıyor. Türkiye'nin dünya üretiminde payını artırması için bundan sonra hata yapmaması şart.

Peki niye Türkiye artık hata yapmamalı? Türkiye hata yapmamalı çünkü gıda, maden, sermaye hareketleri, üretimin şekli, ticaret ve çevre konuları bundan sonra yanlış kararları kaldıramayacak. Doğru ve hızlı karar veren ülkeler kazanacak.
...
- Gelişmekte olan ülkelerin yükselen gelirleri gıda tüketimini çoğaltıyor. Bundan da anlaşılıyor ki gıda üretiminin katma değeri bundan böyle sürekli yükselecek. Türkiye, tarım ve hayvancılığı öncelikli problemi haline getirip dünya gıda piyasasının en önemli oyuncusu olabilir.
- Türkiye'deki ağır petrol, bakır, çinko, nikel, kurşuna olan talep hızla yükselecek. Türkiye maden işletmeciliğini hızla devreye sokmalı ve madenlerine sahip çıkmalı.
- Üretimde yüksek teknolojiye ağırlık verilmeli. Çünkü eski teknolojiler artık fakir ülkelere yönlendirilecek. Gelişmekte olan ülkelerin kendi aralarındaki ticaret ağırlık kazanacak. Zengin ülkelerle ticaret göreli olarak azalacak. Dolayısıyla dış politika artık gelişmekte olan ülkelere göre tasarlanmalı.
...
İşte sıraladığımız bütün bu önemli faktörler nedeniyle yeni kurulacak hükümetin alacağı kararlar ve icraatları çok önemli olacak. Türkiye ancak doğru kararlarla dünya ekonomisinde üst basmaklara tırmanmayı sürdürecek ve bu ülkenin insanları ancak böyle daha kaliteli ve zengin bir hayata kavuşacak.



Bu haber 907 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,578 µs