En Sıcak Konular

Düşen uçağın sorumlusu pilotlar değil!

0 0 0000 00:00 tsi
Düşen uçağın sorumlusu pilotlar değil! O uçak kalitesiz yakıt, hava koşulları, araziyi bilmeme nedeniyle düşmedi. Hele çok söylendiği gibi pilotaj hatasından düşmüş olması imkansız. Çünkü o uçağın ‘gerçek’ pilotu havacılık dünyasında önemli bir isme sahip!

Düşen uçakta yaşamını yitiren İngiliz pilot Mihiael Newman ile Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerrif'in emir subayı ve pilotu emekli general Zakaullah Bhangoo önce İstanbul’a oradan Ankara’ya sonunda da İran-Tebriz’e gitmek üzere Trabzon’a geldiler.

Bu pilotlar düşer mi?..

Ancak sonrası kısmet olmadı. Sky Arrow 650T' tipi uçakla Trabzon'un Köprübaşı İlçesi'ne bağlı Arpalı Köyü yakınlarındaki ormanlık alana düştüler. 
Ve doğal olarak “ne yapıyorlardı” sorusuyla birlikte “nasıl düştüler/düşürüldüler” sorusu ortaya atıldı. Aslında her iki sorunun olası yanıtı diğer soruyu da açacak ipuçları içerir. Uçağın nasıl düştüğüne ilişkin akla ilk gelen ve hızla ortaya atılan ihtimaller şunlar. Pilotaj hatası, hava koşulları, bölgeyi bilmemek, kötü yakıt ve düşürülmüş olmaları.

Bu ihtimallerden ilk üçünün gerçekleşmiş olması imkansız görünüyor. Sebebini açıklayacağız. Kötü yakıt ihtimali ise zayıf. Son ihtimal ise diğerlerinin çürütülmesinden sonra ortaya çıkacak.

Ama uçağın pilotları üzerinde duralım önce. Genel kanaat ve bu inanışı destekleyen muhtemel bilgi uçağın İngiliz Michael Newman tarafından kullanıldığı gösteriyor. Muhemel bilgi kalkış ve inişlerde kulelerle kurulan irtibata Menwman’ın muhatap olması. Zaten pilot sıfatını taşıyan da o!

Pakistan’ın ruhu!

Aslında kimin bu uçağa pilotluk ettiği ya da en azından uçağı düşüren gerekçe ne ise, onun ortaya çıkmasından sonra pilotajı kimin devraldığı son derece tartışmalı. İyibilgi’nin aktaracaklarından sonra buna siz karar vereceksiniz!

Bunun için şimdiye kadar basına hiç yansımayan kimliğiyle Pakistanlı Zakaullah Bhangoo’dan bahsetmek gerekiyor. Rahatlıkla söyleyebiliriz ki Bhangoo aslında bir havacılık efsanesi!

Bu alandaki bir çok kişi onun ismini hemen biliyor. ABD’nin en saygın dergilerinden olan Reader's Digest (1994) bile uzun zaman önce Pakistan’da yaşanan bir sel felaketinden büyük cesaret göstereret çocukları helikopterle nasıl kurtardığının öyküsü yazmış. Ama bu Bhangoo’nun havacılık yeteneğini notlandırmak için yeterli değil.

6500 saatlik tecrübe!

Bu yüzden Bhangoo’nun bilinmeyen biyografisine göz atalım. 1948’de Pakistan- Sheikhupura’da doğmuş. Ona kısaca “Zaka” diyorlar “Lawrence College Ghoragali”de okumuş ve Pakistan Askeri Akademisi’ne gitmiş. (1968).
Ve-bilinen-tüm kariyerini askeri pilotluk üzerine kurmuş. 8 yıl savaş pilotlarının komutanlığını yapmış. Pilotlukda başarı, tecrübe ve saygınlığın en önemli göstergesi sayılan “uçuş saati” tam 6500 saat!

Emekli olduktan sonra da uçuşu bırakmamış. Zevk için uçtuğunu sanmayın! İsmi “Pakistan’ın Ruhu” olan özel yapım minik bir uçakla tüm dünyayı yaklaşık 225 saatlik bir uçuşla aşma işine girişmiş.

Şimdi soralım… Bhangoo pilotaj hatası yapacak, komik biçimde yönünü kaybedecek, hava şartlarından-ki inanılmaz kötü şartlar değil bunlar-sıyrılamayacak veya yanındaki pilot hata yapsa bile araya giremeyecek bir pilot mu?

Yakıt ne alaka?

Geri kalan “doğal” sebeplerden biri olabilecek yakıt meselesine gelince. Trabzon Havaalanı'nda pervaneli uçakların kullandıkları yüksek oktanlı yakıt bulunmuyor. Buradan temin edilen yakıtın kalitesiz olması uçuş sırasında motorun boğulmuş, durmuş ihtimali üzerinde duruluyor. Oysa Bu tür hafif uçaklar, aynı zamanda otomobillerde kullanılan benzinle sorunsuz çalışabiliyor. ‘Sky Arrow' tipi uçakta bulunan ‘Rotax 912S' tipi motor normal otomobil yakıtıyla yüzde 5 gibi çok az performans kaybı yaşayarak sorunsuzca uçabiliyor.

Peki o zaman geriye hangi ihtimal kalıyor? Düşürülmüş olması. Peki kim? 3 ihtimal mevcut. Türkiye, İsrail ya da ABD. Türkiye bu kişilerin izlendiğini zaten açıkladı. Uçağı biz düyürmüş olsak böyle bir resmi açıklama yapılmazdı.
Kaldı ki düşürümek için “özel” bir neden bulunmuyor. Diğer iki ihtimal içinse “neden”e bakmak gerekiyor. Uçağın rotası İran olduğu için en çok söylenen “nükleer” bir bilginin taşınması ihtimali.

Çürük…

Belki! Ancak o uçaktan nükleer ekipman çıkması ihtimali zor. Buraya yazalım! Bilgi çıkar mı? Olası. Ancak asıl mesele şu olabilir. El kaide! Neden mi? İyibilgi bunu da hızla okurlarına yansıtacak. Ama şimdilik iki ipucu verelim. Belki meslektaşlarımız çok ilgi gösterdikleri bu konuyu atlamak istemezler.
Bir, Bhangoo’nun “sponsoru” kim? İki… Pakistan istihbarat teşkilatı ISI’ın el kaide ve bu sponsorla ilgisi ne? Hep dedikleri gibi. Az sonra…



Bu haber 498 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    3,503 µs