En Sıcak Konular

El Kaide Afrika lideri öldürüldü!

11 Haziran 2011 19:36 tsi
El Kaide Afrika lideri öldürüldü! Kenyalı yetkililer, El Kaide'nin Doğu Afrika sorumlusu olduğu sanılan Komorlu Fazıl Abdullah Muhammed'in, çarşamba günü Mogadişu'da öldürüldüğünü bildirdiler.

Kenyalı yetkililer, El Kaide'nin Doğu Afrika sorumlusu olduğu sanılan ve ABD'nin Nairobi ve Dar es Selam büyükelçiliklerine karşı girişilen kanlı saldırıların kilit aktörlerinden Komorlu Fazıl Abdullah Muhammed'in, çarşamba günü Mogadişu'da öldürüldüğünü bildirdiler.

Kenya Emniyet Müdürü Mathew Iteere yaptığı açıklamada, Somali makamlarından kimlikleri Fazıl Abdullah Muhammed ve Ali Dere olarak belirlenen iki kişinin öldürüldüğü bilgisini aldıklarını belirti.

Somali'deki geçiş hükümetinin emniyet makamları da, başkent Somalinin kuzeyinde çarşamba sabaha karşı bir trafik kontrolü sırasında çıkan çatışmada biri yabancı iki eş Şebab üyesinin öldürüldüğünü açıkladılar.

Eş Şebab militanlarından ismini vermeyen bir sözcü de, "Ölenlerden biri Fazıl Abdullah, Allah rahmet eylesin. Öldü, ama İslam düşmanlarıyla savaşı sürdüren binlerce mücahit için hala yaşıyor" dedi.

El Kaide'nin Doğu Afrika sorumlusu olduğundan kuşkulanılan Fazıl Abdullah Muhammed, yaklaşık 10 yıldır başına 5 milyon dolar ödül koyan Amerikalılardan kaçıyordu.

ABD'nin Nairobi ve Dares Selam büyükelçiliklerine karşı Temmuz 1998'de girişilen ve toplam 224 kişinin öldüğü kanlı saldırıların kilit aktörlerinden Komorlu Fazıl Abdullah Muhammed'in, ayrıca Kenya'nın güneydoğusundaki Mombasa'da 28 Kasım 2002'de düzenlenen ve 15 kişinin öldüğü İsrail karşıtı saldırılara adı karışmıştı.

Amerikan istihbaratına göre, bu son saldırılardan sonra Muhammed'e El Kaide'nin tüm Doğu Afrika'daki operasyonlarının idaresi verilmişti.

Öldürülenlerden Ali Dere de eş Şebab militanlarının sözcüsü olarak tanınıyordu.



Bu haber 808 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,243 µs