En Sıcak Konular

New York Times, Davutoğlu'nu yazdı

11 Haziran 2011 12:01 tsi
New York Times, Davutoğlu'nu yazdı "Bir akademisyen olarak bu kendim için planladığım bir hayat tarzı değildi. Şimdi kendimi her yerde görüyorum. Okumaya, düşünmeye, yazmaya, çalışmaya ve yalnız kalmaya zamanınız olmuyor"

ABD'nin saygın gazetelerinden New York Times, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun yarın yapılacak seçimlerde milletvekili olabilmek için ilk kez yarıştığını yazdı.

Gazetenin Konya mahreçli, Anthony Şadid imzalı ''Başarılı Diplomat Siyaseti Deniyor'' başlıklı haberinde, ''entellektüel ve tatlı dilli Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun yarınki seçimlerde milletvekili olabilmek için ilk kez yarıştığı'' belirtildi.

Davutoğlu'nun, 2002 yılında dış politikada baş danışmanlık görevini üstlenmesinin ardından Türkiye'nin dış politikasının ve bu kapsamda da komşularla sıfır sorun politikasının mimarı olarak ortaya çıktığı vurgulanan haberde, ''Malezya'da ve Türkiye'de 15 yıl uluslararası ilişkiler profesörü olarak görev yapan Davutoğlu'nun vizyonunun çekiciliğinin, kendisinin dikkatleri ve alkışları toplamasına yol açtığı'' belirtildi.

Türkiye'de siyasetçilerin milletvekili olmadan bakan olarak görev yapmalarının ender görüldüğü de kaydedilen haberde, Davutoğlu'nun memleketi Konya'da AK Parti 1. sıra milletvekili adayı olduğu anımsatıldı.

Haberde Konya'da seçim kampanyası sırasında gazetenin röportaj yaptığı Davutoğlu'nun, ''Bir akademisyen olarak bu kendim için planladığım bir hayat tarzı değildi. Şimdi kendimi her yerde görüyorum. Okumaya, düşünmeye, yazmaya, çalışmaya ve yalnız kalmaya zamanınız olmuyor'' dediği belirtildi.

AK Parti'nin yarınki seçimleri kazanmasının beklendiği, ancak tek bilinmeyenin partinin ne kadar çoğunluk sağlayarak kazanacağı olduğu kaydedilen haberde, AK Parti döneminde Türkiye'nin bölgede ve ötesinde profilinin belirgin şekilde yükseldiği, bunda Davutoğlu'nun diplomat olarak başarısının önemli rol oynadığı da vurgulandı. AK Parti'nin politikalarının ülkenin yoksul kesimi için etkin bir yönetim sağladığı, aynı zamanda partinin muhafazakar temelini yansıtan kapitalist sınıfı da güçlendirdiği yorumu yapılan haberde, geçmişin liderlerinin aksine Türkiye'nin bugünkü liderlerinin, adına konuştukları halkı daha iyi yansıttıkları belirtildi. Bu kapsamda Davutoğlu'nun da Konya'da ayakkabıcılık sektörüyle ilgili katıldığı bir konferansta dedesinin ayakkabı dükkanının olduğunu söylediği kaydedildi.

Davutoğlu'nun son 8 yılda Suriye'yi 60'ın üzerinde ziyaret ederken kendi memleketi Konya'yı sadece 20 kez ziyaret ettiğini söylediği de belirtilen haberde, Dışişleri Bakanının Konya'da her kesimden insanla görüştüğü, onları dinlediği, AK Parti'ye destek vermeyenlerin bile kendisine kahve ikram ettikleri ifade edildi.

Haberde son olarak Davutoğlu'nun, ''Dış politikanız ne kadar sofistike olursa olsun, eğer kamuoyunda temeli yoksa o dış politika sürdürülebilir olamaz. Bu demokrasi'' dediği de bildirildi.

A.A.



Bu haber 1,048 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,163 µs