En Sıcak Konular

Yıldırım: CHP zihniyeti yerel yönetimde iflas etti

10 Haziran 2011 22:09 tsi
Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Körfezi'ndeki koku tartışmalarına ilişkin olarak, ''Birbirlerine düştüler. 'Sen temizledin, ben temizlemedim' kavgasına tutuştular. Bu, CHP zihniyetinin yerel yönetimlerde iflasıdır'' dedi.

Bayraklı Smyrna Meydanı'ndaki mitingine AK Parti'nin ''Aynı'' adlı şarkısını söyleyerek başlayan Yıldırım, İzmir'in en genç ilçesinde vatandaşlarla buluşmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

İzmir'in ihtiyaçları karşılanmadan durmayacaklarını, yola devam edeceklerini ifade eden Yıldırım, ''İzmir'i dinledik, gördük ki İzmir'in derdi yerel yönetim. Sizden desteği aldılar ve sizi unuttular. Ama gün geldi, çattı. Zaman geçti. Sizin derdinizle dertlenmeyenlere, sizin taleplerinize kulaklarını tıkayanlara cevabı vermek için gün yaklaştı'' dedi.

Milleti unutanları milletin daha fazla unutacağını ve unutanlar hakkında da gereğini yapacağını vurgulayan Yıldırım, şöyle konuştu:

''Sayın Başbakanımız İzmir'e geldi, yoldan geçerken kokuları duydu. Şu dere, Bayraklı'ya yakışıyor mu? Şehrin merkezinde kokan bir dere. Bunu Bayraklı'ya layık görenlere, Bayraklı gerekli cevabı verecektir. Başbakanımız 'İzmir bu kokuya layık mıdır?' diyor. Bizim bu şen ortaklar aceleyle toplanıp 'Başbakan İzmir'e pis dedi, size hakaret etti. Bunun hesabını sandıkta soralım' dedi. Geçmişte de aynı numarayı yaptılar. Yine aynı numarayı yapıyorlar ama yemedi. Bu sefer birbirlerine düştüler. 'Sen temizledin, ben temizlemedim' kavgasına tutuşlar. Geldi ayaklarına dolandı. Bu, CHP zihniyetinin yerel yönetimlerde iflasıdır.''

Yıldırım, İzmir'e siyaset yapmaya değil, hizmete geldiklerini ifade ederek, 35 proje ortaya koyduklarını, seçimden sonra projeleri hayata geçireceklerini kaydetti.

Türkiye'deki herkesin kardeş olduğunu dile getiren Yıldırım, kardeşliği bozmak isteyenlere İzmir, Anadolu ve Türkiye'nin fırsat vermeyeceğini vurguladı.

-BAYRAKLI'YA PROJELER-

Bayraklı'nın yeni bir ilçe olduğunu, bu nedenle bin 600 yataklı bir hastaneyi bölgede hizmete sokmak istediklerini belirten Yıldırım, ilçede hükümet konağı bulunmadığını, bu nedenle ilçedeki vatandaşların hizmet almak için dolaşmak zorunda kaldığını anlattı.

Yıldırım, Bayraklı'ya hükümet konağı inşa ettireceklerini dile getirerek, ''Bayraklı, İzmir'in ilk kurulduğu yer. Tarihi ilçemiz, turizmde bir numara olmalı ama bir oteli bile yok. Bayraklı'ya 5 yıldızlı bir otel yapar mıyız? Yaparız'' diye konuştu.

İlçede meslek lisesi kuracaklarını ve TOKİ konutları yapacaklarını açıklayan Binali Yıldırım, ''Yolları da gönülleri de yaparız'' dedi.

Yıldırım, İzmir Fuarı denildiğinde bir dönem herkesin heyecanlandığını belirterek, EXPO ile birlikte fuarın eski günlerine döneceğini ifade etti.

Mitingi izleyenlerle Karşıyaka Spor Kulübü'nün ''Kafsinkaf'' şarkısını söyleyen Binali Yıldırım, kentin takımlarının Süper Lig'e yakıştığını dile getirdi.

Metro bitmediği için herkesin şikayetçi olduğunu ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu:

''Hizmet yapmayınca İzmir, en yüksek oyu mu veriyor? İzmirli'yi aptal yerine mi koyuyorsunuz? İzmirli'ye hizmet ederseniz oy alırsınız, etmezseniz alamazsınız. İzmir bu sefer hizmete oy verecek. Körfez'i de temizleriz, İzmir'in suyunu da getiririz. Gücümüzü milletten alıyoruz. İzmir'in hizmetlerini yapmaya devam edeceğiz. 13 Haziran İzmir'de yeni bir başlangıçtır, İzmir'in 2023'e yürüyüşünün başlangıcıdır.''

Mitingin sonunda Gülben Ergen, konser verdi.

 



Bu haber 748 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,709 µs