En Sıcak Konular

Tayyar'dan ilk açıklama: Anlamıyorum

10 Haziran 2011 21:18 tsi
Tayyar'dan ilk açıklama: Anlamıyorum 

AK Parti Gaziantep Milletvekili Adayı Şamil Tayyar, Yargıtay tarafından verilen ceza kararının düşündürücü olduğunu söyledi.

Ergenekon ve Balyoz'un üstüne giden gazetecilere ceza yağdırılmasını anlamanın mümkün olmadığını belirten Tayyar, kararın adaylığını doğrudan etkileyen herhangi bir tarafı olmadığını kaydetti.

Tayyar, Yargıtay tarafından, seçimlere iki gün kala verilen kararı eleştirdi. Kararın düşündürücü olduğunu vurgulayan Tayyar, "Yakın tarihteErgenekonsanığı Nedim Şener'in aynı gerekçeyle yargılandığı davada beraat kararı veren iradenin, Ergenekon ve Balyoz'un üstüne giden gazetecilere ceza yağdırmasını elbette anlamak mümkün değil. Ancak şu bir gerçek ki, artık yeni dönemde, seçimlerden sonra parlamentonun ilk yapması gereken işlerden birisinin Türk Ceza Kanunu'ndaki gerekli düzenlemeyi yaparak, Ergenekon ve Balyoz'un üzerine giden gazetecileri yıldırmaya yönelik değişikliklerin bir an önce gerçekleştirilmesi gerekiyor. Zira, 6 bin civarında gazetecilere açılmış soruşturma ve dava var. Eğer yeni bir yasal düzenleme yapılmazsa önümüzdeki dönemde çok sayıda gazeteci cezaevine girebilir ya da ağır tazminat cezalarına mahkum edilebilir. Maalesef geçmiş dönemdeAdalet Bakanlığıbürokrasisi AK Parti'yi yanıltmıştır. Yanlış bilgi vermiştir. O nedenle gerekli yasal düzenleme yapılma fırsatı olmamıştır. İnşallah yeni dönemde bu yanılsamanın da ortadan kaldırılarak ciddi bir yasal düzenlemenin yapılacağını umut ediyorum." dedi.

Kararın yerel mahkeme kararı olduğunu da hatırlatan Tayyar, "Bunun temyiz aşaması var. O nedenle bugün verilmiş bir kararın Pazar günü yapılacak seçimleri etkilemesi asla söz konusu olmayacak. Sanırım bazıinternetsitelerinde haberin veriliş biçiminden kaynaklanan birtakım yanlış değerlendirmeler söz konusu. Yani bu kararla benim milletvekilliği adaylığım düşmüş değil. Adaylığımı doğrudan etkileyen herhangi bir tarafı yok. Düzeltme yapma ihtiyacı hissediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

cihan



Bu haber 1,064 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,692 µs