En Sıcak Konular

Denktaş'ın sağlığında yeni merhale

10 Haziran 2011 19:55 tsi
24 Mayıs'tan bu yana yoğun bakım servisinde tutulan KKTC'nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, servise çıkarıldı ve ağızdan beslenmeye başlandı.

Kalpteki ritm bozukluğuna bağlı olarak beyine giden damarlardan birinde tıkanıklık sonucu sol tarafı felç olan ve 24 Mayıs'tan bu yana yoğun bakım servisinde tutulan KKTC'nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, servise çıkarıldı ve ağızdan beslenmeye başlandı.

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi yoğun bakım bölümünde Denktaş'ın sağlığını kontrol eden doktorlar, düzenledikleri basın toplantısında, Denktaş'ın sağlığıyla ilgili son durumu aktardı.

Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı ve Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Erkan Kaptanoğlu, ''Sayın kurucu Cumhurbaşkanımız Ruf Denktaş, geçirdiği bir beyin damarı tıkanıklığı neticesinde yoğun bakımda yaklaşık 17 gün kalmış, dün itibariyle servise çıkarılmıştır. Servis, kendisine tahsis edilmiş kapalı bir servistir. Yoğun bakımdan daha az giriş yasağı olan bir servis değil aslında. Aynı şekilde ziyaret yasağı devam etmektedir, enfeksiyondan korumak için'' dedi.

Servisin kapalı olduğunu ve içeriye sadece Denktaş'a bakan doktorlar, hemşire ve hastane personeli dışında girişin olmadığını vurgulayan Kaptanoğlu, ''Bu, kendisini bu iyileşme döneminde, dışa açık enfeksiyonlardan, hastane dışından gelecek enfeksiyonlara karşı korumak için alınmış bir tedbirdir. Tüm dostlara duyurulur'' diye konuştu.

Denktaş'ın bugünkü nörolojik durumun gayet iyi, bilincinin açık, güzel espriler yaptığını, sandalyede oturur vaziyette koridordan Lefkoşa'yı izleyebildiğini anlatan doktorlar, Dektaş'ın ağız yolundan beslenmeye başladığını kaydetti.

Dektaş'ın burnundaki sondanın muhtemelen pazartesi günü çıkarılacağını belirten doktorlar, sol taraftaki felç durumunun devam ettiğini, bu nedenle akciğer ve sol tarafındaki felç için fizik ve rehabilitasyon tedavisinin devam edeceğini söyledi.

Denktaş'ın sandalye destekle oturduğunu, bunu desteksiz yapmaya çalıştıklarını aktaran doktorlar, ayağa kaldırmak için ise daha zamana ihtiyaç olduğunu belirtti.

Bir soru üzerine, Denktaş'ın enfeksiyondan tamamen temizlendiğini, ancak ufak tefek enfeksiyon dalgalanması olduğunu anlatan doktorlar, şu anda bu durumu endişe etmediklerini, rehabilitasyon sürecinin zaman alacağını söyledi. Doktorlar, rehabilitasyon için, ''belki de haftalar, aylar alacak '' ifadesini kullandı.

Rehabilitasyon sürecinde Denktaş'ın evine gidebileceğini, ancak enfeksiyon riskinin az olması gerektiğini, en büyük endişelerinin çok kişiyle temas etmesi olduğunu kaydeden doktorlar, bu nedenle yüksek korumada tuttuklarını, kırılgan bir dönemde olduklarını, her şeyin düzelmediğini, ama çok iyi bir durumda olduklarını, bu iyi durumu kaybetmek istemediklerini söyledi.

Doktorlar, başka bir soru üzerine, Denktaş'ın önce muhallebi, sonra da patates püresi yediğini aktardı.

aa



Bu haber 732 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,747 µs