En Sıcak Konular

Arınç: MHP ya da BDP'den biri olacak

10 Haziran 2011 19:10 tsi
Bülent Arınç konuk olduğu bir radyo programında seçimden çıkması muhtemel sonuç üzerine konuşurken iki partiden birinin Meclis dışı kalacağını söyledi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Seçimler sonrasında TBMM'de AK Parti mutlaka olacak, CHP mutlaka olacak, MHP veya BDP'den birisi olacak'' dedi.

Arınç, Klas FM'in canlı yayın konuğu oldu.

Bülent Arınç, bir soru üzerine, Bursa'dan aday olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade etti. Siyaset hayatına Manisa'dan başladığını ve adaylık için yine Manisa'dan müracaat etmesine rağmen Bursa'dan aday gösterildiğini belirten Arınç, ''Ben payıma Bursa'nın düşmesinden mutluyum'' diye konuştu.

Bursa'nın önemli bir şehir olduğunu ve 3 milyona yakın nüfusu ile 18 milletvekili çıkardığını anımsatan Arınç, bu şehirden daha çok milletvekili çıkarabilmek için önemli bir kampanya sürdürdüklerini söyledi.

12 Eylül 2010 referandumunda ''evet'' oylarının yüzde 60 civarında çıkacağını tahmin ettiğini ve yüzde ''58''in de bu anlamda kabul edilebilir olduğunu belirten Arınç, 26 maddelik değişikliğin ekonomik, sosyal ve demokratik hayata katkılarının yeteri kadar anlatılamadığını ifade etti. Arınç, muhalefetin çok kırıcı bir kampanya yürütmesine rağmen bu sonucun alınmasının başarı olduğunu belirtti.

Bakan Arınç, bir soru üzerine milletvekili seçimlerinin Anayasa değişikliği ile 5 yıldan 4 yıla indirildiğini de anımsatarak, bu anlamda seçimlerin sonbahara kalmasının mümkün olmadığını söyledi. Temmuz sonunda kırsal kesimde işlerin yoğun, sıcak havanın da etkili olduğunu anlatan Arınç, partilerin ve adayların çok fazla yorulmadan kampanyalarını yürütebilmeleri için 12 Haziran tarihinin seçildiğini anlattı.

Arınç, RTÜK kanununda siyasi reklamlara radyo ve televizyonlarda yer verilebileceği gibi önemli değişiklikler yapıldığını, reklam gelirinden alınan payın yüzde 10'dan yüzde 3'e düşürdüklerini anımsattı. Arınç, radyoların da reklam kampanyalarına katıldıklarını söyledi.

Siyasi reklamların çevreci anlayışla yapıldığını, eskiden tüm sokakların ve ağaçların bayraklarla donatıldığını ancak yasal düzenleme ile parti binaları ile sınırlandırıldığını anlatan Arınç, böylece hem çevre kirliliğinin önüne geçildiğini hem de maddi tasarruf sağlandığını ifade etti.

Eski seçimlerde otobüs ve minibüslerde kimsenin anlayamayacağı kadar gürültülü bir şekilde müzik yayını yapıldığını anımsatan Arınç, şimdi ''Aynı Dağın Yeliyiz Biz'' gibi melodilerle insanların yüreğinin kıpır kıpır olduğunu söyledi. Bülent Arınç, CHP'nin reklamlarının başarılı olduğunu da ifade edenler olduğunu belirtti.

AK Parti'nin seçim kampanyasının ''prestij kampanyası'' olduğunu dile getiren Arınç, AK Parti hükümetini ''yıpratmak için konuşulan, çoğu uydurulmuş, gerçekle ilgisi olmayan, imajı kötülemeye çalışan söz ve davranışlar'' gördüklerini ancak buna itibar edilmediğini söyledi.

''Hiç unutmayalım ki, kimse AK Parti'nin sekiz buçuk yıl tek başına iktidarda kalacağını ve yeniden güven tazeleyerek bir üçüncü dönem iktidar olacağını hesaplamamıştı'' diyen Arınç, iktidara geldiklerinden kısa bir süre sonra birilerinin partisinden rahatsız olduğunu ve partinin Türkiye'yi İran ya da Malezya'ya benzeteceği iddiaları seslendirildiğini anımsattı.

Arınç, yurt dışından bazı gazetelere yazdırılan yazılarla AK Parti'nin çok güçlü ve Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da ''diktatör'' olacağı gibi ifadelerin yer aldığını, muhalefetin de bu yazıları desteklediğini anımsattı. ''Adeta yalvarıyorlar AK Parti'ye oy verecek seçmenlere 'aman ne olur biraz MHP'ye, biraz CHP'ye oy verin, gene iktidar olsunlar ama çok da şımarmasınlar, çok da güçlenmesinler'' denildiğini ifade eden Bülent Arınç, bu kesimlerin AK Parti'nin 330'u geçmesini ama 367'nin altında oy almasını istediklerini söyledi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Arınç, bir soru üzerine Silivri'deki davaların devam ettiğini, ortaya çıkan yeni deliller çerçevesinde bazı soruşturmaların sürdüğünü anımsattı. Bazen vicdanı çıkışlar yaptığının altını çizen Arınç, bir insanın çok uzun süreli cezaevinde kalmaması, aynı şekilde gelişigüzel tutuklanmaması gerektiğini belirtti.

PARADOKS

Arınç, Silivri'de çeşitli davalardan dolayı tutuklu kişilerin ''Ben dışarı çıkayım, buradan kurtulayım'' diyebileceğini ve bunun insani bir davranış olduğunu söyledi. Arınç, ''Ben o kişiler açısından bir eksiklik görmüyorum ama partiler açısından demokrasiye yakışmayan bir tutum olarak görüyorum'' diye konuştu. Bunun MHP, CHP ve BDP tarafından yapıldığını ifade ettiğini anlatan Arınç, ''Parlamentoyu kapatmayı, feshetmeyi bir plan dahilinde amaçlamış olan insanlara parlamentonun kapısını açmak, bu paradoksa izin vermemek lazım'' dedi.

Arınç, bir soru üzerine, ''Seçimler sonrasında TBMM'de AK Parti mutlaka olacak, CHP mutlaka olacak, MHP veya BDP'den birisi olacak'' görüşünü dile getirdi. Arınç, partisinin alacağı oy oranını söylemeyeceğini ancak koalisyon ''hayalini'' kimsenin kurmamasını istedi.

Bakan Arınç, MHP'li bazı yöneticilerin partilerinden ayrılmasına yol açan kasetlerle ilgili bu kişilerin hala yargıya başvurmadığını söyledi. Arınç, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi'nin ise benzer bir olaydan sonra savcılığa başvurduğunu ve dava açıldığını anımsattı.

1 MİLYON ASKER

Bedelli askerlik konusuyla ilgili Arınç, Genelkurmay Başkanlığının asker ihtiyacı konusunda hükümete bilgi verdiğini, bu konuda görüşmeler yaptıklarını belirterek, Genelkurmay Başkanlığının bugüne kadar ''terörle mücadele'' dolayısıyla bedelli askerlik konusuna sıcak bakmadığını, kendilerinin de buna uyduğunu söyledi. Bu süreçte CHP'nin de süresi kısaltılmış yeni bir askerlik modelini ortaya koyduğunu anımsatan Arınç, buna da olumlu baktığını vurgulayarak, ''1 milyona yaklaşan bir asker mevcudunu ben Türkiye için fazla görüyorum, profesyonel orduya ve askerliğe geçişin mutlaka başlaması gerektiğini, ordu mevcudunun azaltılmasının gerek olduğunu düşünüyorum'' dedi.

Bakan Arınç, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında çalışabilmek için memur adaylarının yaş sınırını 35 çıkarttıklarını belirterek, insanların daha ileriki yaşlarda iş bulabilmelerine imkan sağladıklarını söyledi.

Bülent Arınç, bir soru üzerine, Bursa'ya yeni bir stat yapılacağının müjdesini verirken başka bir soruyu yanıtlarken de Eurovision Şarkı Yarışması'nda Azerbaycan'ın birinci olmasının kendilerini mutlu ettiğini, Türkiye açısından ise yabancı dinleyicilerin ''kulaklarında iyi bir iz bırakamadıklarını'' ifade etti.

aa



Bu haber 959 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,800 µs