En Sıcak Konular

10000 kişinin kartıyla 1 Milyon TL vurgun

10 Haziran 2011 16:28 tsi
Çökertilen bilişim çetesinde 10 bin kişinin kart bilgileri çıktı. Çetenin 10 bin kişinin kartıyla 1 milyon TL vurgun yaptığı tespit edildi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nün İstanbul, Manisa, Batman ve Diyarbakır'da bilişim suçlarını işleyenlere yönelik düzenlediği operasyonda 6 kişi gözaltına alındı. Çetenin 10 bin kişinin kredi ve kimlik bilgilerine ele geçirdiği, internet üzerinden alışveriş yapan sitelerin veri tabanına sızdığı ve 1 milyon TL haksız kazanç elde ettiği belirlendi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü "Örgüt Kapsamında Bilişim Sistemlerine Girme, Engelleme, Bozma ve Kredi Kart Dolandırıcılığı" suçundan Batman, Manisa, Diyarbakır ve İstanbul'da eş zamanlı operasyon düzenledi. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, yapılan çalışmalar sırasında örgüt üyelerinin bilgisayar ve internet güvenliği konusunda ileri düzeyde bilgi sahibi oldukları, vatandaşlara ait kredi kartı bilgilerini ele geçirerek bunları paylaştıkları ve kullandıkları, bu şekilde 186 adet olayı gerçekleştirdikleri tespit edildi. Çete üyelerinin vatandaşlara ait kredi kartı bilgilerini özellikle internet üzerinden faaliyet gösteren alışveriş sitelerinin veri tabanına sızdığı anlaşıldı.

Örgüt üyelerinin bu faaliyetleri yanında 30 bin kadar e-posta adresini ele geçirdikleri, Diyarbakır'da da faaliyet gösteren bir hastanenin internet sitesi dahil olmak üzere 10 bin civarında internet sitesini hackledikleri tespit edildiği vurgulandı.

Açıklamada, "İnternet üzerinden kontör satışı yapan sitelere benzer fake (sahte) siteler yaparak, kontör almak isteyen şahısların girdikleri bilgileri ele geçirmek suretiyle elde ettikleri, yaklaşık olarak 10 bin kişiye ait kredi kartı ve kimlik bilgilerini ele geçirdikleri tespit edilmiştir. Örgüt üyelerinin elde ettikleri kredi kartı bilgilerini başkalarına sattıkları, internet üzerinden kontör satın aldıkları, internet üzerinden alışveriş yaptıkları, Oyun sitelerinde kullandıkları, şahısların tespit edilen bu faaliyetleri neticesi yaklaşık olarak 1 milyon TL haksız kazanç elde ettikleri ve yukarıda sayılan şekillerde harcama yaptıkları tespit edilmiştir. " denildi.

Açıklamada, şahıslar haklarında düzenlenen tahkikat evrakıyla beraber Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildiği kaydedildi.

cha



Bu haber 878 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,416 µs