En Sıcak Konular

ÖTV ve KDV'siz akaryakıt satışı

10 Haziran 2011 15:49 tsi
Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Mersin Limanından Ötv ve Kdv'siz akaryakıt satışının yarınki Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe gireceğini belirtti.

Çağlayan yaptığı açıklamada, İhracatta nakliye maliyetlerinin aşağı çekilmesine dönük olarak 7 limanda uygulanan, ihracat malı taşıyan kamyon ve TIR'Lara "Ötv'siz ve Kdv'siz akaryakıt verilmesi" uygulamasının Mersin Limanı'nda da uygulanmasına izin veren ve Bakanlar Kurulu'nca hazırlanan kararnamenin Cumhurbaşkanı'nın onayından geçtiğini ve yarınki Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe gireceğini açıkladı.

Mersin'de 3. 70 lira olan motorin, ihracata mal taşıyan kamyon ve TIR'Lara Mersin Limanı'ndan 1. 70 liraya verilmiş olacağını ifade eden Çağlayan, şöyle devam etti: "Ekonomimizin en büyük ihtiyacı ihracatımızı artırmak. Biz de bu yolda, ihracat maliyetlerimizi aşağı çekmek için çalışıyoruz. İhracatçı ve nakliyecilerimizin isteği üzerine yeni bir çalışma başlattık ve en önemli ihracat limanlarımızdan biri olan Mersin'de de ülkemizdeki 7 başka limanda olduğu gibi Ötv ve Kdv'siz akaryakıt satışını başlatacak çalışmayı tamamladık" diye konuştu.

Taşıma yapan firmaların Mersin-Trieste Ro-Ro hattını kullanarak yaptığı yol tasarrufunun en kısa güzergâh hesaplamasında yaklaşık olarak her seferde 2 bin 225 kilometre tasarruf sağlanacağı bilgisini veren Çağlayan, "Sadece TIR taşımalarının tamamı dikkate alındığında yıllık 43 milyon kilometreye yakın tasarruf sağlanabilecek" ifadesini kullandı.

cha



Bu haber 1,119 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,302 µs