En Sıcak Konular

Arınç: 6 tane sınavı başarıyla geçtik

10 Haziran 2011 13:43 tsi
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 6 tane sınavdan başarıyla geçtiklerini belirtti.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Orhan Gencebay’ın ‘Batsın bu dünya’ isimli şarkısını hatırlatarak, “Bugün aklımızı en iyi kullanacağımız zamandayız. 'Batsın bu dünya’ diyecek noktada değiliz. Yani jilet atacak noktada değiliz.” dedi.

Arınç, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSABSİAD) üyesi işadamlarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıya, Bülent Arınç’ın abisi Prof. Dr. Ümit Arınç da katıldı.

İşadamları için istikrarın çok önemli olduğuna dikkat çeken Arınç, Sakıp Sabancı’nın 'Pencereyi açtığımda 10 gün sonrasını mı yoksa 10 yıl sonrasını mı göreceğim' sözünü hatırlatarak, sanayicinin maceraperest olamayacağını vurguladı. Türkiye’nin 10 yıldan bu yana çok farklı bir görüntüde olduğunu ifade eden Arınç, ülkenin her alanda çok büyük atılımlar yaptığını kaydetti. Bu dönemde 6 tane sınavdan başarıyla geçtiklerini belirten Arınç, “Bu Allah’ın bir lütfudur. Demek ki güven devam ediyor. Anketler, mitingler bir şey daha gösteriyor ki ‘bunlar tekrar gelecek’. Millet nasıl taktir ederse biz ona razıyız. Biliyoruz ki yüzde 47 verdiğini yüzde 7'ye düşürebilir. Milletin takdirini yadırgamayız. Bizim bir hatamız vardır deriz.” diye konuştu.

Orhan Gencebay’ın ‘batsın bu dünya’ isimli şarkısını yanlışlıkla Müslim Gürses’in şarkısı diye hatırlatan Arınç, konuşmasına şöyle devam etti: “Müslim Gürses ‘batsın bu dünya’ diye şarkı söylüyor, birileri de ‘bunlar gitsin de kim gelirse gelsin, batsın bu dünya' diye düşünmemeli. Bir sanayici böyle düşünür mü? Yani maceraperest olmaya, bunu demeye bazılarının dili varabilir, ama kazanan, üreten, işçisi olan insanların bunu düşünmemesi lazım. Şöyle denebilir, daha iyisi gelsin denebilir. Öyle birisi varsa ben de sizinle geleyim. Bir defa ülkeyi koalisyonlara bırakmayalım. Ne yapıldıysa tek parti iktidarları yaptı. Ama o partiler de iki üç dönem gidemediler. Birbirlerine düştüler ve partiler dağıldı. Biz üçüncü dönem için ‘bir daha bir daha’ şarkıları söylüyoruz. ‘İstikrar sörsün’ diyoruz."

"RİZE’DEN ÇIKMIŞ, GOL ATIP ŞÖHRET OLMUŞ"

 Bugün Türkiye’nin öngörülebilir bir ülke olduğunu dile getiren Arınç, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Neden, 90’lı yıllarda Türkiye’nin büyümesi eksilerdeydi? Krizde büyümeyi unuttuk. Biz gelince büyüme arttı. Yüzde 9’a çıktı büyüme. 2002’de 200 milyar dolarlık üretimimiz vardı. Şimdi Gayri Safi Milli Hasılamız 750 milyar dolar seviyesinde. Başbakan 'küresel kriz teğet geçecek' dedi. 'Ulan Rize’den çıkmış, Kasımpaşa’dan doğmuş, üstelik imam hatip mezunu, ne anlar bundan. Biraz futbol oynamış, gol atmış diye şöhret olmuş' deyip alay ettiler. 3 senede IMF ile ilişkilerimizi kestik. Tasdik ettirdik bir de. IMF dedi ki ‘Türkiye’nin bize ihtiyacı yok’. Ama başta TÜSİAD olmak üzere ‘nayır, nolamaz’ diye karşı çıktılar. Hamdolsun satış var, kazanç var her şey yolunda gidiyor. İnşallah istikrar dediğimiz şey üretimdir, hukuktur.”

"JİLET ATACAK NOKTADA DEĞİLİZ"

 2 gün sonra 12 Haziran Pazar günü Türkiye’de istikrarın sürüp sürmeyeceğinin oylanacağına dikkat çeken Arınç, “Yani ‘sadece AK Parti’ye mi oy vereceğiz?’ demeyesiniz diye ikinci bir seçenek gösterdim size. Yani AK Parti’den daha iyi bir alternatif görüyorsanız bana da söyleyin, ben de destekleyeyim. Yani şu siyasi partilere bir bakın, barajı aşacak mecalleri var mı, planları, projeleri var mı? Biz bugün aklımızı en iyi kullanacağımız zamandayız. ‘Batsın bu dünya’ diyecek noktada değiliz. Yani jilet atacak noktada değiliz. İstikrar sürsün diye bakmak zorundayız.” ifadelerini kullandı.

cihan



Bu haber 625 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,049 µs