En Sıcak Konular

Suriye'den yeni operasyon

10 Haziran 2011 11:32 tsi
Suriye, Türkiye sınırı yakınındaki bir kasabada operasyon başlattı...

Suriye ordusunun, Türkiye sınırı yakınındaki Cisr Eş Şuğur bölgesinde operasyonlar başlattığı bildirildi.

Suriye devlet televizyonu, hükümet yetkililerine dayanarak verdiği haberde, Suriye ordusunun bölgede güvenliği sağlamak amacıyla operasyonlar başlattığı belirtildi.

Suriye askerleriyle birlikte bölgede bulunan bir Suriyeli muhabir, bölgenin iki ucunda bulunan, tanklar desteğindeki Suriyeli askerlerin Cisr Eş Şuğur'a girmeye hazır olduğunu duyurdu.


TÜRKİYE'YE SIĞINAN SURİYELİ SAYISI 2 BİN 792'YE ULAŞTI

Suriye'deki olaylar nedeniyle sınırdan geçiş yaparak Türkiye'ye sığınan Suriyeli sayısının bu sabah itibariyle 2 bin 792'ye ulaştığı bildirildi.

AA muhabirinin yetkililerden aldığı bilgiye göre, Hatay'ın Suriye sınırına yakın bölgelerinden geçişler gece ve sabahın erken saatlerinde de sürdü. Aralarında çocuk, kadın, yaşlı ve yaralıların da bulunduğu Suriyeliler, Yayladağı'ndaki eski TEKEL binası bahçesinde kurulan iki çadır kente yerleştirildi.

Olayların başlamasından bu yana Suriye'den Türkiye'ye geçenlerin sayısı bu sabah itibariyle 2 bin 792'ye yükseldi. Suriyeliler arasında bulunan 56 yaralıdan 28'i Antakya Devlet Hastanesi, 17'si Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, 3'ü Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, 3'ü de Hatay'ın Altınözü ilçesi Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Yaralılardan 5'i, tedavilerinin ardından çadır kentlere gönderilirken, diğer 51 yaralının ise tedavileri sürüyor.

Yetkililer, sığınmacılardan bugüne kadar yaklaşık 100 kişinin hastanelerde tedavi edildiğini, bunlardan birinin yaşamını kaybettiğini bildirdiler.

Bu arada, sabaha karşı Suriye'den Türkiye'ye geçmek isteyen 157 kişinin ise kendi istekleriyle vazgeçerek, sınırdan geri döndükleri kaydedildi.

Öte yandan, Kızılay'ın, 5 bin kişilik üçüncü çadır kenti kuracağı Altınözü ilçesine bağlı Boynuyoğun köyünde çalışmalara başladığı, burada bin çadır kurulacağı bildirildi. (AA) 



Bu haber 790 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,167 µs