En Sıcak Konular

Yunanistan kurtulmaya çalışıyor!

10 Haziran 2011 10:47 tsi
Üç yıllık orta vadeli bütçe programı, Bakanlar Kurulunda onaylandı...

Yunanistan'da, hükümetin Avrupa Merkez Bankası (AMB)-Uluslararası Para Fonu (IMF) "Troykası" ile varılan paket anlaşma çerçevesinde hazırladığı üç yıllık orta vadeli bütçe programı, Bakanlar Kurulunda onaylandı.

Yunan medyası, bugün Başbakan Yorgo Papandreu başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulunun yaklaşık beş saat süren toplantısı sonunda onaylanarak parlamentoya gönderilen programın görüşülmesine, 28 Haziran'da başlanacağını duyurdu.

Haberlerde, Başbakan Papandreu'nun toplantıda yaptığı konuşmada, dışa karşı güçlü bir birlik mesajı verilmesinin önemine dikkati çekerek, programın parlamentoda onaylanması için muhalefete yeniden uzlaşma çağrısında bulunduğu belirtildi.

"Planın parlamentoya sunulmasının ardından, işbirliği konusunda ilgili siyasi güçlerle parlamento süreci içinde diyalog imkanları olacağını" ifade eden Papandreu'nun, "bu konuda hedeflerin tutturulması için kendi açısından herhangi bir önyargı bulunmadığını" ifade ettiği bildirildi.

Papandreu, "yeni tedbirler içeren bütçe planının referanduma sunulmasının söz konusu olmadığını, hükümetin görevini sonuna kadar yapacağını" kaydetti.

Bu arada, Yunan basınında çıkan haberlerde, Troyka'nın Yunanistan ile ilgili hazırladığı raporunda, beşinci yardım diliminin serbest bırakılması için, ülkenin 2012 yılından sonra ekonomik kaynak sorununun çözülmesini ön koşul olarak öne sürdüğü belirtildi.

Raporunda, "Yunanistan'ın, ek tedbirler alınmadan bütçe açığını kapatmasının mümkün olmadığını" kaydeden Troyka'nın, "yardım stratejisinin yeniden gözden geçirilmesini" talep ederek, "bu sorun çözülmeden, bundan sonraki yardım dilimlerinin serbest bırakılmasının mümkün olmadığı'' değerlendirmesinde bulunduğu bildirildi.

Yunan basınında daha önce çıkan haberlerde, hükümetin hazırladığı orta vadeli bütçe planının muhalefetin yanı sıra iktidar milletvekilleri tarafından da sert eleştirilere maruz kaldığı, bu nedenle planın parlamentoda onaylanmaması olasılığı bulunduğu ifade edilmişti.

Haberlerde, böyle bir olasılık durumunda Yunanistan'da 24 Temmuz'da erken seçim yapılacağı öne sürülmüştü.

aa


 



Bu haber 664 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,496 µs