En Sıcak Konular

Çin: Bir an önce ateşkes yapılmalı

10 Haziran 2011 09:17 tsi
Çin: Bir an önce ateşkes yapılmalı

Çin, Libya'daki insani felaketin büyümesinin önlenmesi için tarafların bir an önce ateşkes yapması gerektiğini bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hong Lei, başkent Pekin'de düzenlenen olağan basın toplantısında, Libya, Suriye ve Yemen'de meydana gelen iç çatışmalar ve Çin'in gelişen olaylara karşı bakış açısı ile ilgili soruları cevaplandırdı. Sözcü, Libya sorununun diyalog ve görüşme gibi siyasi yollarla çözülmesi gerektiğini söyledi. Güvenlik Konseyi'nin tanıdığı yetkileri aşan her türlü girişime karşı çıktıklarını vurgulayan Hong Lei, Libya'nın bağımsızlığına, toprak bütünlüğüne ve halk egemenliğine saygı gösterilmesi gerektiği görüşünü yineledi. Sözcü Hong, ilgili tarafların ülke ve halkın temel çıkarlarını esas alarak, bölgede barış ve istikrarının korunması için krizin siyasi çözüm sürecini bir an önce başlatmalarını beklediklerini kaydetti.

Çin'in, başta Afrika Birliği olmak üzere çeşitli tarafların arabuluculuk önerilerine ve diplomatik çabalarına destek verdiğine işaret eden Hong Lei, uluslararası toplumla birlikte Libya'daki taraflarla temasları sürdürerek, siyasi çözümün sağlanmasına hız kazandırmak amacıyla çaba sarf etmeye hazır olduğunu vurguladı.

"SURİYE'DEKİ İÇ ANLAŞMAZLIKLAR DİYALOGLA ÇÖZÜLMELİ"

Sözcü Hong Lei, Suriye ile ilgili sorulan soruya, iç anlaşmazlıkların siyasi diyalogla çözülmesi, ülkede istikrarın sağlanması ve Ortadoğu bölgesindeki genel istikrar ile güvenin korunmasının, mevcut sorunları çözebilecek başlıca yol ve doğru yön olduğunu belirtti. Hong, Suriye'nin geleceğinin ancak kendi halkı tarafından belirlenebileceğini söyledi.

Çin'in Yemen'deki gelişmeleri yakından izlediğini belirten Hong Lei, taraflara bir kez daha ateşkes yapmaları ve krizi barışçı yollarla çözmeleri çağrısında bulunduğunu ifade etti.

cihan



Bu haber 786 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,765 µs