En Sıcak Konular

Beyaz Saray iddiaları yalanladı

10 Haziran 2011 08:44 tsi
Beyaz Saray iddiaları yalanladı

ABD Dışişleri Bakanı Clinton'ın Dünya Bankası başkanlığına talip olduğu yönündeki iddialara yalanlama geldi...

Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın Dünya Bankası Başkanı olmak için gelecek yıl görevini bırakma konusunda Beyaz Saray ile görüşmeler yaptığı yönündeki haberi yalanladı.

Carney, söz konusu haberi yayımlayan Reuters'a yaptığı açıklamada, Clinton'la Beyaz Saray arasında bu konuda görüşmeler yapıldığını yalanlayarak, "Bu tamamen yanlış" dedi.

Reuters, Clinton'a yakın kaynaklara dayandırdığı haberinde, ABD Dışişleri Bakanının, görev süresi 2012 yılı ortasında sona erecek olan Dünya Bankası'nın şimdiki başkanı Robert Zoellick'in o tarihte görevinden ayrılması halinde, Dünya Bankası Başkanı olma niyetini ortaya koyduğunu öne sürmüştü. Haberde, kaynakların, Clinton'ın bu görevi istediğini söyledikleri ve ABD Başkanı Barack Obama'nın da Clinton'ın görevinde değişiklik yapmaya zaten destek verdiğine dikkati çektikleri belirtilmişti.

Ancak haberde, Obama'nın, Clinton'ı Dünya Bankası Başkanlığına resmen aday göstermeyi kabul edip etmediğinin henüz bilinmediği kaydedilirken, Clinton'ın sözcülerinden Philippe Reines'in de, Dışişleri Bakanı'nın, Dünya Bankası Başkanı olmayı istediğini ya da bu konuda Beyaz Saray ile görüşmeler yaptığını reddettiği ifade edilmişti.

Reuters, daha sonrasındaki haberinde ise, konuyla ilgili kişilerin, Beyaz Saray ve Dışişleri Bakanlığından gelen yalanlamalara rağmen, haberin doğruluğunu yeniden teyit ettiklerini bildirdi.

ABD DIŞİŞLERİ BAKANI CLINTON'IN, DÜNYA BANKASI BAŞKANLIĞINA TALİP OLDUĞU ÖNE SÜRÜLDÜ

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın, Dünya Bankası Başkanı olmak için gelecek yıl görevini bırakma konusunda Beyaz Saray ile görüşmeler yaptığı öne sürüldü.

Reuters'ın haberine göre, Clinton'a yakın kaynaklar, ABD Dışişleri Bakanının, görev süresi 2012 yılı ortasında sona erecek olan Dünya Bankası'nın şimdiki başkanı Robert Zoellick'in o tarihte görevinden ayrılması halinde, Dünya Bankası Başkanı olma niyetini ortaya koyduğunu belirttiler.

Kaynaklar, Clinton'ın bu görevi istediğini ifade ederken, ABD Başkanı Barack Obama'nın da Clinton'ın görevinde değişiklik yapmaya zaten destek verdiğine dikkati çektiler. Ancak haberde, Obama'nın, Clinton'ı Dünya Bankası Başkanlığına resmen aday göstermeyi kabul edip etmediğinin henüz bilinmediği kaydedildi.

Dünya Bankası'nın başkanı olabilmek için, bankanın 187 üyesinin onayı gerekiyor.

Habere göre, Beyaz Saray konuyla ilgili yorum yapmadı, Clinton'ın sözcülerinden Philippe Reines de Dışişleri Bakanı'nın, Dünya Bankası Başkanı olmayı istediğini ya da bu konuda Beyaz Saray ile görüşmeler yaptığını reddetti.

Clinton, daha önce yaptığı bir açıklamada, Dışişleri Bakanı olarak 4 yıldan fazla süre görev yapmayı planlamadığını söylemişti.

Reuters'ın haberinde, Clinton'ın Dışişleri Bakanlığı görevinden ayrılması halinde, yerine geçebilecek olası isimler arasında, Obama'nın yakın dostlarından biri olan ve halen Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanlığını yürüten John Kerry'nin bulunduğu ifade edildi.

aa



Bu haber 893 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,718 µs