En Sıcak Konular

Simavlılar isyanda: Bizi çadırda unuttunuz!

6 Haziran 2011 16:55 tsi
19 Mayıs'tan beri iki binin üzerinde sallanan Kütahya'nın Simav ilçesi terk edilmişliğini yaşıyor. 26 bin nüfuslu Simav'da yaklaşık 23 bin kişi sokakta, çadırlarda yatarken halk ilgisizlikten şikayetçi...

Simav Japonya değil, Simav'ı tsunami vurmadı, Simav 2 ölü verdi!.. Simav reytingini yüksek tutamadı ve manşetlerden ineli yaklaşık 20 gün oldu. 26 bin nüfuslu Simav'da yaklaşık 23 bin kişi sokakta, çadırlarda yatarken ilçe her dakika meydana gelen depremlerle, yaşadıkları psikolojik travmayla, depremin büyüklüğünün 5.9 gösterilmesinin ardındaki hesaplarla baş başa kaldı.

"SİMAVLILARI MI ÖLDÜRELİM"

Çadırkent'te elektrik yok, yıkanmaya ya da tuvalet ihtiyaçlarını gidermeye evlerine koşup 5 dakika içinde çadırlarına geri dönüyorlar.

İki çocuğu ve eşiyle evlerinin camından atlayan Hacer, Habertürk gazetesine konuşurken sözlerinden TV kanallarına serzenişte bulunduğu şu sözlerden anlaşılıyordu:

"Hemen yanınıza bir konuk alıp, Marmara tetiklenirmi, İstanbul'a bir şey olur mu? diye konuşmaya başlıyorsunuz, bizimle ilgilenilmesi için Simavlıları mı öldürelim, Ayıp olmuyor mu? Orası da Türkiye, burası da Türkiye ama bizimle ilgilenen hiç kimse yok"

SEÇİM HEYECANI YOK

Simav'da seçim heyecanı yok. Kimi sandığa küsmüş gitmeyeceğini söylüyor, kimi oyunun renginin değiştiğini söylüyor. Simavlılar ilk günden bu yana ilçeye gelenleri sırasıyla ezbere sıralıyor. Çevre Bakanı Veysel Eroğlu, Deniz Baykal Baykal, CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Cemil Çicek, DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Masum Türker, CHP'li Muharrem İnce; peki ya sonuç? "Hiç, iyilik sağlık. Her gelen sizin gibi geldi gitti!"

HAYALET ŞEHiR: SİMAV

Depremden sonra çadırlarda yaşayan Simavlıların tek dostu Kızılay ve Çaykur... 200 bin metrekarelik panayır alanı, depremden sonra çadırkent olmuş. Çaykur, halka gece 24'e kadar çay servisinde bulunuyor.

Normalde binlerce kişinin sokaklarda dolaştığı Simav ve ileçeye bağlı köyler hayalet şehirleri andırıyor. Depremden sonra psikoloji bozulan veya evi büyük hasar gören vatandaşlar da Simav'ı terk etti. Depremlerin sona ermesini bekleyen ilçe halkı, kendi yarasını kendi sarmak istiyor.

SİMAV 10 YIL GERİYE GİTTİ

Takvim.com.tr'ye konuşan Simavlı bir genç olan Hakan Karaarslan, Türk Kızılayı'na yaptıklarından ötürü teşekkürlerini iletirken, devlet eğer Simav'a el atmazsa ilçemiz 10 yıl geriye gidecektir, diyor. Simav'ın Güney Kasabası'nda öğretmenlik yapan Yavuz Müdüroğlu ise çok farklı bir konuya değiniyor:

"Son dönemlerde yeteri kadar yatırım yapılmadığı için Simav'daki gençlerin çoğu iş bulmak ümidiyle İstanbul, İzmir, Uşak, Eskişehir ve Ankara gibi illere gidiyordu. Depremin vurduğu Simav'a iki fabrika kurulmazsa, ilçede kalan diğer gençlerin de başka şehirlere göç edecek."

takvim



Bu haber 719 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,379 µs