En Sıcak Konular

'Economist, CHP'ye yanlış yaptı'

6 Haziran 2011 11:43 tsi
'Economist, CHP'ye yanlış yaptı' Nazlı Ilıcak'a göre "AK Parti'ye oy vermeyin" çağrısı yapan The Economist dergisi tam tersi bir sonuç yarattı.

Nazlı Ilıcak/Sabah

Economist, CHP'ye yanlış yaptı

The Economist'in "AK Parti'ye oy vermeyin" çağrısı, maksadın tam tersine bir sonuç yarattı. Gerçi, dergi, 2007'de de, AK Parti'nin desteklenmesini önererek iç işlerimize karışmıştı ama, o tarihte açık bir askeri müdahale söz konusuydu ve Erdoğan'ın partisine oy atmak, askeri vesayete karşı çıkma anlamı taşıyordu. Bugün, "sivil vesayet" ya da "sivil dikta" söylemi bazı çevrelerde telaffuz edilse dahi, 2007 yılına benzer bir süreçten geçmediğimiz açık. The Economist, iktidar karşısında muhalefet güçlensin, alternatif oluşarak siyasi denge sağlansın amacını mı güdüyor? Yoksa Türkiye'nin İsrail karşısındaki tavrından mı rahatsız, bunun teşhisini koyamayacağım. Ama pek çalışılmamış bir yazı olduğu aşikâr. Çin'den daha fazla gazetecinin hapiste olduğu iddiası nasıl bir araştırmaya dayanıyor? Bazı askerlerin, yargılanmasını şişirilmiş iddialara bağlamak için, dergi yönetimi, söylentiler haricinde hangi bilgi birikimine sahip? Hele, Kılıçdaroğlu'nun Güneydoğu'da Erdoğan'a göre daha büyük kalabalıklar topladığına dair satırlar... Bunlar gerçeği yansıtıyor mu?
Ayrıca yazıda, seçmeni Kılıçdaroğlu'na oy atmaya teşvik edecek vasıfta, -AKP karşısında alternatif oluşsun düşüncesinden öte- bir unsur bulunmuyor. Sadece Kılıçdaroğlu'nun, selefi Baykal'a göre müspet yönde bir gelişme gösterdiği belirtiliyor ve CHP'nin eski genel başkanından, "dinozor" olarak söz ediliyor.
Peki AK Parti için yazılanlar... "2002'den beri ekonomi olağanüstü iyi gidiyor. Türkiye AB ile müzakereleri başlatacak demokratik reformları gerçekleştirdi. Dış politikası, komşularıyla sıcak ilişkiler kurma ekseninde gelişti. Orduyu kışlasına gönderme hususunda kararlı davrandı. Bu sayede Türkiye hem bölgesinde hem dünyada siyasi ve ekonomik güç haline geldi. İsrail ve ABD ile münasebetinde bozulmaya rağmen, Arap dünyası için model ülke konumunda. Oysa 2002'de, hem siyasette, hem de ekonomide çok olumsuz bir miras devralmıştı."
Economist'i okuyan sıradan bir Türk vatandaşı, bütün bu başarıların mimarı gibi gösterilen AK Parti yerine, neden CHP'ye oy versin? Sadece, Kılıçdaroğlu, Baykal ölçüsünde bir dinozor olmadığı için mi? Yoksa Gandi'ye benzediğinden mi?




Bu haber 1,009 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,338 µs