En Sıcak Konular

PKK'nın karanlık planı

6 Haziran 2011 10:22 tsi
İmam hatipli Kürt öğrencileri yakarak öldürmeye çalışan PKK’lılar bu defa Diyarbakır’da saldırdı.

Camları kıran, görevliyi linç etmeye çalışan maskeli saldırganları halk durdurdu. Cizre’de imam hatipli öğrencileri yakarak öldürmeye çalışan PKK’lıların dünkü adresi Diyarbakır oldu. Gözü dönmüş canileri halk durdururken Cizre’de 3 öğrencinin yaralandığı saldırının bağlantıları tespit edildi: Molotoflar BDP çadırı önünde maskeli kişilerce 17 yaşındaki D.E’ye verildi, aileler “Yurdu polis yaktı” demeleri için tehdit edildi. Cizre’de imam hatipli üç öğrencinin yaralandığı yurt kundaklaması eyleminde yeni bağlantılar tespit edildi. Yurdu ateşe veren zanlılara molotofları PKK’nın gençlik örgütlenmesi militanların verdiği belirlendi. Polis, yurdu yakan zanlıların eylemden önce Barış Çadırı’nın önünde yüzleri maskeli bazı kişilerle görüştüğünü belirledi. Eylemi yöneten 17 yaşındaki D.E. maskeli kişilerden molotof alarak çadıra girdi ve plan yaptı. Küçük çocukları “azmettirdikleri” değerlendirilen maskeli kişilerin PKK’nın gençlik yapılanması yöneticileri olduğu iddia edildi. YDGM mensupları çocuklara, “Molotofları yurda atıp kaçın” emrini verdi.

BASKI İLE ZORLAMIŞLAR

Soruşturmada, maskeli kişilerin yurdu ateşe veren 4 kişilik gruba destek için çevrede bulunan diğer çocukları da tehditle eyleme dahil ettiği ortaya çıktı. Bu çocukların da yurdu taşladığı anlaşıldı. Kundaklama sırasında yurdun çevresinde yüzlerini puşilerle gizleyen kişiler ile BDP çadırı önünde D.E’ye molotof dolu poşeti veren kişilerin aynı şahıslar olduğu öne sürüldü.

Çocukları azmettiren örgüt yandaşlarının yurdun yakılmasını seyrettikleri iddia edildi.

AİLELERİ TEHDİT ETMİŞLER

Saldırıdan sonra yurtta kalan çocukların ailelerini ziyaret eden bazı kişiler, “Yurdu polis ve AK Parti’liler yaktı. Kürtlerin üzerine yıkacaklar” dedikleri belirlendi. Ancak, aileler kirli tezgaha alet olmadı, tehditlere rağmen şikayetlerinden vazgeçmediler. Valilik ve Başsavcılık tehdit edilen ailelerin koruma altına alınması için çalışma başlattı.

Bu çocuklar ölümden döndü

BDP’nin mitingi sonrası öğrencilerine yönelik saldırı olabileceği ihtimalini değerlendiren pansiyon yetkililerinin, öğrencilerin tamamını önceki gün evlerine gönderdiği belirlendi. Yetkililer, Cizre’de yaşanan olaydan dolayı tedbir aldıklarını dile getirdi.

Saldırıya karşı koymak isteyen bir pansiyon çalışanı, çevredeki vatandaşların araya girmesiyle linçten kurtuldu. Saldırıya engel olmak istediğini söyleyen görevli, “Tepki gösterince beni linç etmek istediler. Kapıyı kıramadıkları için içeri giremediler” dedi.

Diyarbakır’da halk durdurdu

PKK yandaşları, dün de Diyarbakır’da imam hatip lisesi öğrencilerinin kaldığı pansiyona saldırdı. Yurdu ateşe vermek isteyen

maskeli teröristleri, görevliler ile vatandaşlar engelledi. Olay, BDP mitinginden sonra yaşandı. Yenişehir İmam Hatip Lisesi Yatılı Öğrenci Pansiyonu, maskeli bir grubun saldırısına uğradı. Binanın kapısını kırarak içeri girmek isteyen terör örgütü yandaşları camları yere indirdi. Grup, bayrak direğine tırmanarak KCK’yı temsil eden paçavra astı.

Bir ayda 3 saldırı

PKK Cizre’de imam hatip öğrencilerinin kaldığı yurda saldırmış, öğrencileri diri diri yakmaya çalışmıştı. Daha sonra Cizre’deki Kırmızı Medrese’ye saldırı düzenlenmiş, türbeye atılan taşlarla medresenin camları kırılmıştı.

bugün

 

 

 



Bu haber 633 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,569 µs