En Sıcak Konular

Erdoğan: CHP, MHP sizden kestikleri parayı ödedi mi?

5 Haziran 2011 15:44 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün Kazlıçeşme'de düzenleyeceği miting öncesi Sakarya'da düzenlenen mitingde konuşma yaptı.

İşte Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından başlıklar:

Farklılıkların nasıl bir zenginlik oluşturduğunu görmek isteyen varsa Sakarya'ya gelsin. Hani son günlerde çok beğeni kazanan bizim bir reklam filmimiz varya, ne diyoruz biz 'Aynı yoldan geçmişiz biz, aynı sudan içmişiz biz, yazımız bir kışımız bir aynı dağın yeliyiz biz. Şarkılar bir türküler bir, hep beraber söyleriz biz, halaylar bir horonlar bir aynı sazın teliyiz biz. Gönüller bir, dualar bir Bir Allah'ın kuluyuz biz' işte Türkiye bu, Sakarya bu. Evde hangi yemek pişerse pişsin, hangi dil konuşulursa konuşulsun burada Kıblemiz, kitabımız duamız bir. Allah muhabbetimizi daim etsin. Ağzımızın tadı hiç bozulmasın. İnşallah kardeşliğimiz ebedi olsun inşallah.

Bu vesile ile 2. Lig'den 1. Lige yükselen Sakaryaspor'u gönülden tebrik ediyorum. Sakaryaspor'umuzu Süper Lig'de de göreceğimize inanıyorum. Tüm sporcularına, taraftarlarına kadar herkesi kutluyor kendilerine Bank Asya'da tebrikler diliyorum. 12 Haziran seçimlerine artık 1 hafta kaldı. Haftaya bugün seçim yapıyoruz. Türkiye'nin geleceği adına son derece önemli bir karar vereceksiniz. Söz de karar da bir kez daha milletimizde olacak.

Tercihinizi, eser siyasetine, hizmet siyasetine gelin kullanın. Ne olur futbol takımı tutar gibi parti tutmayın. Futbol takımı tutmak başka birşey, eser siyasetine oy vermek başka birşey. Ben soruyorum kardeşlerime Allah aşkına şu CHP Sakarya'da geçmişinden bugüne hangi eseri bıraktı. İşte şurada ne güzel bir pankart var. Görüyorsunuz değil mi hal ortada. 3,5 Yıl bizden önce MHP iktidar oldu Allah aşkına sorun ya şu Sakarya'ya ne yaptı Türkiye'ye ne yaptı? 280 milyar dolar milli gelirle devraldı MHP, 230 milyar dolarla bize devretti. MHP bu. Biz nereye çıkardık 740 milyar dolara çıkardık. Şimdi benim Sakarya'lı kardeşim bu MHP'yi mi oy verecek, bu CHP'ye mi oy verecek? Şimdi soruyorum memur kardeşime, işçi kardeşime Allah aşkına sizin maaşlarınızdan nemalar adı altında bu CHP, MHP para kesmedi mi? Niçin kesti bunu yatırım için mi? Hayır faizleri ödemek için. Sizlere bu paralar ödendi mi peki? Hayır ne zamana kadar biz gelinceye kadar.

Başbakan oldum, masaya oturdum baktım ki devletin işçisine memuruna 13,5 katrilyon borcu var. Dedim ki devlet memuruna işçisine borçlu olamaz bunu hemen ödeyeceğiz. Sendikalarla oturduk görüştük hemen paraları takır takır ödedik. Bunu biz yaptık, MHP, CHP yapmadı biz yaptık biz. Şimdi soruyorum kim düşündü seni onlar mı biz mi? KEY ne zamandan beri kesiyorlar. Kestiler bu parayı konut var mı yok. Ah kardeşlerim şuana kadar ne ödedik biliyor musunuz 3 katrilyon ödedik bundan dolayı yine biz ödedik. Bunlar benim işçimi memurumu soydular. Şimdi çıkmış diyor ki ben memurdan, işçiden yanayım. Nasıl memurdan yanasın sen kestin ödemedin. Biz geldik ödedik biz. Hala biz ödüyoruz. Onlar borçlandı biz ödedik. Onlar kirletti biz temizliyoruz. Devletin borçlanma faizi neydi yüzde 63. Kimin cebinden çıkıyordu milletimin. Sakaryalı kardeşimin. Şimdi kaç yüzde 7. Aradaki fark yüzde 56. Kimin cebinde kalıyor bu vatandaşımın. Enflasyon yüzde 30'du şimdi kaç yüzde 4. Neredesin CHP, neredesin MHP, siz yaptınız bu rezilliği siz.

İşte CHP'nin camileri nasıl kapattığının belgesi: Karakadı Camii kütüphaneye dönüştürüldü. Altında İsmet İnönü'nün imzası var.

Son kullanma tarihi geçen, hükmü kalmayan çeteler, son bir gayretle suyu bulandırmaya çalışıyor.

Uluslararası ilişkiler, yalanla, çark etmeyle, popülizmle yürümez. Gazze'ye ihanet edenler, aslında kendi milletlerine ihanet etmişlerdir.

Toz şekeri, yağı, ekmeği yine karneyle almak istiyorsanızi gidin oyunuzu CHP'ye verin.

CHP denilince akla yokluk, yoksulluk, kuyruk gelir. Deniz Baykal enerji bakanıyken, kamyoncu mazot bulamıyordu.

205 bin kamu personelinin kadrosunu, 4B'den 4A'ya transfer ettik. Söz vermiştik, sözümüzü tuttuk. Onlar ne yaptı? Hiç!

Okullardan kara tahtayı kaldırıyor, bilgisayar donanımlı, internet bağlantılı akıllı tahtaya geçiyoruz. Herkese ücretsiz elektronik kitap da dağıtacağız.



Bu haber 769 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,842 µs