En Sıcak Konular

Neronlar BDP çadırında çıktı

5 Haziran 2011 11:03 tsi
Neronlar BDP çadırında çıktı İmam hatipli Kürt öğrencileri yakma planının BDP çadırında hazırlandığı ortaya çıktı.

Emri veren saldırgan da BDP seçimminibüsünde yakalandı. Şırnak’taki öğrenci yurduna yapılan saldırıyla ilgili tüyler ürperten gerçekler ortaya çıktı. Hain planın BDP’nin çadırında yapıldığı tespit edildi. Olaydan sonra kaçan elebaşı da BDP’nin desteklediğimilletvekili adayının seçimminibüsünde yakalandı.Şırnak’taki erkek öğrenci yurdunu ateşe veren zanlıların korkunç planı, BDP’nin seçimçadırında yaptığı tespit edildi. Eylemi organize ettiği belirlenen 17 yaşındakiD.E’nin olaydan sonra BDP’nin desteklediği bağımsızmilletvekili adayı Faysal Sarıyıldız’ın seçimminibüsünde saklandığı ve orada yakalandığı ortaya çıktı. Şırnak’taÖzelUfukOrtaöğretimErkek Öğrenci Yurdu’namolotof kokteyli ve havai fişeklerle düzenlenen ‘kundaklama’ eylemini gerçekleştiren 4 zanlı yakalandı.

MASUMLARI HEDEF ALDILAR

Cizre ilçesi İdil Caddesi üzerinde bulunan yurt 27 Mayıs’ta kundaklanmıştı. Çıkan yangında yurdun önemli bir kısmı hasar görmüş, 3 öğrenci feci şekilde yanmıştı. Sağlık durumu ciddi olan bir öğrenci ambulans uçaklaAnkara’ya nakledilmişti. Saldırının ardından Şırnak polisi geniş çaplı soruşturma başlattı. Kamera görüntüleri ve görgü tanıklarının ifadesini alan polis olaylara karıştığı gerekçesiyle D.E. (17),M.M. (14),R.G. (15), veA.K’yi (17) gözaltına aldı. Cizre Emniyeti’nde sorgulanan 4 zanlı çıkarıldıklarımahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

MOLOTOF ÇADIRDA DAĞITILDI

Soruşturmadamolotof kokteylli saldırıyı planlayan ve eylemdeki molotofları hazırlayan zanlının 17 yaşındakiD.E. olduğu saptandı. Zanlının yurt yakma eylemini Cizre’deki BDP’li bağımsızmilletvekilinin çadırında tasarladığı öne sürüldü. Zanlının eylem öncesi BDP seçimçadırına 50 civarında molotof kokteyli ile havai fişekler getirdiği belirtildi. D.E’ninmolotofları eyleme katılan diğer kişilere dağıttığı ve hain saldırıyı baştan sona yönettiği anlaşıldı. Saldırıyı organize edenD.E. ve diğer zanlılar eylemi kendilerinin yaptığını itiraf etti.

SUÇLARINI İTİRAF ETTİLER

Üç zanlı, “Bizi D.E. yönlendirdi” dedi. M.M. (14),R.G. (15) veA.K. (17) olaydan sonra BDP çadırına kaçarak saklandıklarını öne sürdü. Polis, eylemi yönetmekle suçlanan D.E’ ye talimatı kimden aldığını sordu.D.E, “Eylemi ben planladım” diyerek kendisini azmettiren kişi ya da kişileri korudu. Zanlının susma hakkını kullanarak ifade vermediği bildirildi. Soruşturmada D.E’nin BDP’nin tutuklu bulunan bağımsızmilletvekili adayı Faysal Sarıyıldız’ın seçimminibüsünde yakalandığı ortaya çıktı. Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı’nın eylemplanı yapılan BDP seçimçadırı ile seçimminibüsünün sorumluları hakkında da “suçluya yardım ve yataklık etmek” suçlarından soruşturma açtığı öğrenildi.

İtiraf ettiler

Saldırıyı organize eden D.E. ve diğer zanlılar eylemi kendilerinin yaptığını itiraf etti. Üç zanlı, “Bizi D.E. yönlendirdi” dedi.M.M. (14), R.G. (15) ve A.K. (17) olaydan sonra BDP çadırına kaçarak saklandıklarını öne sürdü. Polis, eylemi planlayan ve yönetmekle suçlanan D.E.’ye saldırı talimatını kimden aldığını sordu. D.E. “Eylemi ben planladım” diyerek kendisini azmettiren kişi ya da kişileri korudu. Zanlının susma hakkını kullanarak ifade vermediği bildirildi.

bugün




Bu haber 948 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,186 µs