En Sıcak Konular

Davutoğlu: 'Dünyada hiçbir güce boyun eğmeyiz'

4 Haziran 2011 19:10 tsi
''Nasıl bu dağlar rüzgara boyun eğmezse, hiçbir fırtınaya boyun eğmezse, Allah'ın izniyle, Hadimliler yanımızdaysa, Hadimi'nin desturu, duası arkamızdaysa, biz de dünyada hiçbir güce boyun eğmeyiz inşallah''

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye ve dünyanın her yerine eser koymak için yola çıktıklarını belirterek, ''Onun için kudretli ve şefkatli bir devlet diyoruz'' dedi.Davutoğlu, seçim çalışmaları için bulunduğu Konya'nın Hadim ve Taşkent ilçelerinde halka hitap etti.

Hadim'deki mitingde ''Biz bu dağların çocuğuyuz'' diyen Davutoğlu, ''Nasıl bu dağlar rüzgara boyun eğmezse, hiçbir fırtınaya boyun eğmezse, Allah'ın izniyle, Hadimliler yanımızdaysa, Hadimi'nin desturu, duası arkamızdaysa, biz de dünyada hiçbir güce boyun eğmeyiz inşallah'' şeklinde konuştu.

Hadim'in, İslam alimi Hz. Hadimi'nin memleketi olduğunu belirten Davutoğlu, Hadimi'nin ''Kamil odur ki, koyar her yerde bir eser. Eseri olmayanın yerinde yeller eser'' sözünü hatırlatarak, ''Biz ülkemizin ve dünyanın her yerine eser koymak için yola çıktık. Onun için kudretli ve şefkatli bir devlet diyoruz'' dedi.

Büyük ve lider Türkiye'yi inşa etmek üzere yola çıktıklarını ifade eden Davutoğlu, bundan 10 yıl önce para bulabilmek için uluslararası bankaların kapısında bekleyen bir Türkiye olduğunu, şimdi ise dünyada ihtiyaç sahiplerine ilk yetişenin Türkiye olduğunu söyledi.

Konuşmasının ardından Davutoğlu'na, üzerinde, ''İşi: Hizmet, Gücü: Millet, Geleceği: İstikrar, Ülkesi: Türkiye'' ifadelerinin yer aldığı ''hizmet cüzdanı'' verildi.

Davutoğlu, mitingin ardından Hadimi'nin kabrini de ziyaret ederek dua okudu.

-''ÜZERİNDE AY YILDIZ OLAN HER ŞEY DEĞER GÖRSÜN DİYE ÇALIŞIYORUZ''-

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Hadim'in ardından memleketi Taşkent'e geçti. İlçenin girişinde vatandaşlar ve mehter takımıyla karşılanan Davutoğlu, ilçeye, Fetih Marşı eşliğinde vatandaşlarla birlikte yürüyerek girdi.

İlçenin girişinde, ''Dünya siyasetine yön veren büyük insan seninle gurur duyuyoruz'' pankartının altından geçen Davutoğlu, memleketinde otobüs üzerinde yaptığı konuşmada, Taşkent'e bakan ya da milletvekili adayı olarak değil, ''Davutların Ahmet olarak'' geldiğini belirterek, ''Hangi mevki ya da makamda bulunursam bulunayım, 'Davutların Ahmet' olma vasfını kaybetmeyeceğim'' dedi.

Konuşmasında, Türkiye'nin hedeflerinin sınırlarını aştığını ifade eden Davutoğlu, ''Üzerinde ay yıldız olan her şey değer görsün diye çalışıyoruz'' diye konuştu.



Bu haber 877 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,620 µs