En Sıcak Konular

EHEC salgınıyla ilgili büyük ipucu

4 Haziran 2011 18:18 tsi
Alman bilim adamları, Avrupa'da 19 kişinin ölümüne neden olan EHEC salgınının kaynağını bulmak için büyük bir ipucu elde etti.

Almanya'nın kuzeyindeki Lübeck kasabasındaki bir restoranda yediği yemekten hastalanan 17 kişide, kanamalı ağır bağırsak enfeksiyonuna neden olan EHEC bakterisine rastlandığı belirtildi. 

Lübecker Nachrichten gazetesi, restoranda yediği yemekten hastalananlar arasında Alman vergi yetkilileri ve Danimarkalı bir turist grubun olduğunu ifade etti. Reuters'in haberine göre, kadın vergi yetkililerinden biri hastalığa yakalandıktan sonra öldü.

Schleswig-Holstein Üniversitesi'nde görevli olan mikrobiyolog Werner Solbach, "Bu durumdan restoranı sorumlu tutamayız. Ama tedarik zinciri, bize hastalık mikrobunun nasıl yayıldığı konusunda ipucu verebilir" diye konuştu.

Uzmanların, 6-8 Mayıs tarihlerinde Hamburg'da düzenlenen bir liman partisini de incelemeye aldığı bildirildi. Haftalık yayımlanan Focus gazetesinin haberine göre, festivale yurt dışından gelenler dahil yaklaşık 1.5 milyon kişi katıldı. İlk EHEC vakası da bu festivalden bir hafta sonra Hamburg'daki üniversite hastanesinde görüldü.

Alman yetkililer, çoğu Almanya'da olmak üzere Avrupa'da en az 19 kişinin ölümüne sebep olan bakterinin kaynağını henüz bulamadı. Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Fransa, Hollanda, Norveç, İspanya, İsveç, İngiltere ve ABD'de yüzlerce kişi EHEC bakterisi nedeniyle hastalandı. Bu kişilerin tamamının son haftalarda Almanya'yı ziyaret ettiği belirtildi.

EHEC salgını ilk çıktığında, İspanya'dan ithal edilen salatalıklar "zanlı" olarak gösterilmiş ancak daha sonra salgının kaynağının İspanya menşeli sebzeler olmadığı ortaya çıkmıştı.

Hürriyet



Bu haber 776 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,880 µs