En Sıcak Konular

'En büyük projemiz yeni bir anayasadır'

4 Haziran 2011 15:32 tsi
'En büyük projemiz yeni bir anayasadır' Başbakan Erdoğan, Economist'in CHP için oy istemesini bugün bir kez gündemine aldı ve "Kılıçdaroğlu, uluslararası çetelerin projesidir" dedi ve ekledi: "12 Haziran sonrası bizim en büyük projemiz yeni bir anayasadır."

Başbakan Erdğan, Adana'da düzenlenen Ak Parti mitinginde konuşuyor. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada bir kez daha Kılıçdaroğlu'nun Economist üzerinden vurdu. Erdoğan, dün oluduğu gibi bugün bir kez daha "Kılıçdaroğlu uluslararası çetelerin projesidir" dedi.

Konuşmanın tam metni için buraya tıklayabilirsiniz

Adana'da İstasyon Meydanı'ndaki mitingde konuşan Başbakan Erdoğan, ülkeyi kardeşlik üzerine büyüteceklerini belirtti. 12 Haziran'ın çok demokrasimiz adına son derece önemli bir dönüm noktası olduğunu ifade eden Erdoğan, "12 Haziran sonrası bizim en büyük projemiz yeni bir anayasadır. Anayasa, ülkeyi ayakta tutan huzur içinde yaşatan, ülkenin geleceğe emin adımlarla gitmesini sağlayan önemli bir metindir. Anayasa insanların günlük yaşantısıyla, ekonomiyle, istihdamla yakından ilgilidir. Özgürlüğün demokrasinin en önemli teminatıdır Anayasa." dedi. Türkiye'de bu güne kadar bizde anayasalar millet tarafından değil müdahalelerin ardından belli kişiler zümreler tarafından hazırlandı. Özgürlükleri kısıtladılar, demokrasiyi kısıtladılar. Ekonomiyi, devletin önünü açmadı yapılan anayasalar, aksine kendileri sorun haline dönüştü. Öyle bir anayasa yapalım ki, Türkiye şaha kalksın, kardeşliğimiz daha da yücelsin. 74 milyonu kucaklasın. 74 milyon işte bu benim anayasam desin. Anayasanın dili anlaşılsın. Şuandaki anayasanın dilini ben bile anlayamıyorum tercüman gerek. Tercümansız bir anayasa gelecek. Anayasayı millet yapacak." diye konuştu.

Yeni anayasa hazırlanırken uluslararası ilişkiler, psikologu, siyasetçisi, mühendisi, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin yer alacağını kaydeden Başbakan Erdoğan, "En sonunda anayasa hukukçuları bu işin teknik durumunu ele alacak. Tolumum her kesimiyle uzlaşma içinde anayasa hazırlayacağız, kolektif akıl oluşturacağız. Adana'daki, İstanbul'daki, Diyarbakır'daki vatandaşlarımız bu benim anayasam diyecek. 12 Haziran sonrası bunu başaracağız. 20023 hedeflerine de böyle bir anayasa ile ulaşırız ancak. Dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri yapmak istiyoruz bunu anayasa ile gerçekleştiririz. Seçimlerde bu yüzden büyük bir deste istiyoruz. CHP, MHP'ye gönül vermiş kardeşlerimin de futbol takımı tutar gibi değil eser siyaseti üretenlere oy vermesini istiyoruz. İstismar siyasetini değil ideolojik siyaseti değil hizmet siyasetine oy vermeliler." şeklinde konuştu.

Erdoğan konuşmasında şunları söyledi:  "The Economist; dünyada hiç bir örneği görülmeyecek bir şekilde CHP'ye oy verin diyor. Son derece münasebetsiz bir makale yayınlanıyor. Bu dergi Ak Parti'ye oy verin deseydi yine kızardık. Sana ne, senin Türkiye ile ilgili bu tür yorum yapma hakkın yok. Bu yayının böyle bir yayın yapması saygısızlıktır, aynı zamanda CHP lideri uluslararası çetelerin de projesidir. İsrail'e her fırsatta selam gönderen CHP Başkanı o selamların karşılığını alıyor. Biz olsaydık Mavi Marmara'yı göndermez İsrail ile ilişkilerin bozulmasına izin vermezdik. İşte The Economist'in altında bu yazıyor. Gazze'de fosfor bombaları altında şehit olan çocuklara mama götürmek için Mavi Marmara yola çıkmıştı. Cesareti varsa, onuru varsa, İsrail'e yaltaklanmak yerine Akdeniz'deki korsanlığı eleştirir. Mavi Marmara'nın arkasında Türk Bayrağı var. CHP'nin yeni genel başkanı CHP'nin başına gelmiş en büyük talihsizliktir. CHP Genel Başkanı sanaldır.  Bir gazeteciye diyor ki 'Dayan Yorgo biz geliyoruz'.. Yunanistan'ın en büyük gazetesi de dalga geçiyor. 'Dayan Yorgo Kılıçdaroğlu geliyor'.."




Bu haber 1,315 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,917 µs