En Sıcak Konular

'Hükümete hakaret siteleri'nin parası içerden!'

4 Haziran 2011 14:23 tsi
'Hükümete hakaret siteleri'nin parası içerden!' Başbakan'a hakaret edilen siteler ‘www.irtica.org.” ve “ www.irtica.net “'in IP'lerinin bakanlık tarafından alındığı ortaya çıktı

Başbakan’a hakaret edilen internet siteleri soruşturmasında Milli Savunma Bakanlığı’ndan itiraf geldi: "O siteleri Genelkurmay istedi, biz de satın aldık."

Milli Savunma Bakanlığı, ‘internet andıcı’ soruşturmasında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdiği yazıda, ‘www.irtica.org.” ve “ www.irtica.net “ adlı internet sitelerinin IP adresinin bakanlık tarafından Genelkurmay’a tahsis edildiğini bildirdi.

Birinci Ordu Komutanı Hasan Iğsız’ın emekliye sevk edilmesine neden olan psikolojik harekât siteleri için yürütülen “internet andıcı” soruşturmasında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Başbakanlık ve Milli Savunma Bakanlığı’na “internet sitelerinin kurulması ve yayın yapması talimatı Başbakanlık veya Milli Savunma Bakanlığı tarafından mı verildi?” diye sormuştu.

Taraf gazetesinden yıldıray Oğur'un haberine göre, Başbakanlık, savcılığa gönderdiği yazıda “Bu konuda herhangi bir talimatımız bulunmamaktadır” diyerek daha önce “Talimat Başbakanlıktan” diyen Genelkurmay’ı yalanlarken, MSB’den ise itiraf gibi bir cevap geldi.

"MSB: İÇERİĞİNİ BİLMİYORUZ"

www.irtica.org. ile www.irtica.net adlı adreslerinin yayın yaptığı ‘195.155.137.41’ IP numarasına ilişkin Milli Savunma Bakanlığı’nın savcılığa ulaşan yazısında “Bahse konu internet hizmeti Genelkurmay Başkanlığı ihtiyacı için tedarik edilmiştir“ deniyor. Ancak Bakanlık cevabi yazısında söz konusu internet hizmetinde hangi sitelerin yayın yaptığından haberi olup olmadığı hakkında bir bilgi vermiyor. AKP, dini cemaatler, Yunanistan, Ermenistan, PKK aleyhine propagandatif yayınlar yapılan Türkçe ve İngilizce olarak profesyonelce hazırlanmış ve sık sık güncellenen siteler emekli bir deniz yüzbaşı olan Ataman Yıldırım’ın Ergenekon soruşturması kapsamında Ocak 2009’da tutuklanmasından sonra ortaya çıktı Ergenekon davasının iddianamesine giren bilgilere göre 35 ayrı sitenin ad ve içerikleri hayhaytr@yahoo.com diye bir ortak adresten alınmıştı. Ve bu mail adresine Genelkurmay’da sivil memur olarak çalışan Mehmet Bülent Sarıkahya’ya ait bir ADSL hattından sık sık girilmişti. Ardından bu sitelerle ilgili İrtica ile Mücadele Eylem Planı’nın ıslak imzalı orijinalini savcılara gönderen ihbarcı subayın mektubu geldi. ‘Meçhul asker’in ikinci ihbar mektubuna eklediği ‘internet andıçı’nda emri veren isim dönemin Genelkurmay İkinci Başkanı Hasan Iğsız olarak görünüyordu.

"İRTİCA.ORG: AKP ÖRÜMCEĞİNİN AYAĞI"

MSB’nin resmen kabul ettiği www. irtica.org ve irtica.net sitelerinde AKP ve dinî gruplara ağır hakaretler edilmekteydi. www.naksilik.com ya da www.nursi.info gibi bağlantılı adların da alınarak yönlendirildiği sitelerde Başbakan Erdoğan'a hakaretler yağdırılyordu.



Bu haber 2,405 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,908 µs