En Sıcak Konular

'Kılıçdaroğlu, AK Parti'yi tenkit etmenin dışında proje ortaya koyamıyor'

4 Haziran 2011 13:45 tsi
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, AK Parti'yi tenkit etmenin dışında bir proje ortaya koyamadığını söyledi.

Veysel Eroğlu, seçim çalışmaları kapsamından memleketi Afyonkarahisar'da esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Ziyaret sırasında bir gazetecinin, CHP Genel Başkanı Kılıçdaoğlu'nun Adıyaman mitinginde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için 'İstanbul'a kanal yapacağına gel Adıyaman'a su kanalı yap' dediğini hatırlatan Eroğlu, "Kılıçdaroğlu'nun haberi yok. Bütün Türkiye'nin içme suyu problemini hallettik." dedi.

Adıyaman'a da dağları delmek suretiyle su götürdüklerini hatırlatan Eroğlu, "Kendisinin haberi bile yok. Bir zahmet bu tür şeyleri bir öğrensin. Biz geçmişte CHP'den, o zihniyetten ne teslim almıştık, biliyor musunuz? Kendisi geçmişe bir baksa, aynı zihniyetin İstanbul'u, Ankara'yı, İzmir'i susuz bıraktığını, suyu tamamen bizim verdiğimizi herkes hatırlıyordur." diye konuştu.

1994 yılında Başbakan Erdoğan'ın Istanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken kendisinin İSKİ Genel Müdürü olduğunu hatırlatan Eroğlu, "Malumunuz o tarihte İstanbul tamamen susuzdu. Hakikaten susuzluğu dünyaya yayılmıştı. Hatta haftada, 15 günde bir su verebildiğimiz yerler dahi vardı. Şu anda 2060 yılına kadar su meselesi yok. Adıyaman'ın da suyu var. Oraya muazzam bir içme suyu tesisi yaptık. Sadece Adıyaman değil, bütün Türkiye'nin şu anda suyu mevcuttur." şeklinde konuştu.

"Hiçbir yerde su sıkıntısı görüyor musunuz?" diye soran Eroğlu, Türkiye'nin her yerinde şu anda su akıyor. Kars'ta da, İzmir'de de, Edirne'de de, Diyarbakır'da da su var, su akıyor. Hatta biz gelecekteki su ihtiyacını karşılamak için Adıyaman'a yepyeni bir tesis yaptık. Seçim yasakları olmasaydı açılışını Başbakanımız yapacaktı. İnşallah seçim yasaklarından sonra Adıyaman'ın 2050 yılına kadar su ihtiyacını karşılayacak olan tesisin açılışını yapacağız. Şu anda zaten su var. Biz, 2040, 2050, 2060 yılı ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde bir planlama yapıyoruz. Biz büyük düşünüyoruz. Onlar gibi böyle günübirlik düşünmüyoruz." ifadelerini kullandı.

CHP'nin zihniyeti zaten konuyu bilmeden ortaya bir şeyler atmak olduğunu dile getiren Eroğlu, "Kılıçdaroğlu acaba AK Parti'yi tenkit etmek dışında bir proje ortaya koyabiliyor mu? Koyamıyor. CHP'nin veya CHP adaylarının Afyonkarahisar ile ilgili hiçbir proje sunduğunu duydunuz mu? Biz yarın düzenleyeceğimiz basın toplantısında 2023 vizyonu adıyla Afyonkarahisar için muhteşem projeler sunacağız. Onlardan biz yokluk, benzin kuyrukları, 70 sente muhtaç Türkiye devraldık. Şu anda 95 milyar dolar döviz rezerviyle kasaları dolu bir Merkez Bankası var. Büyük bir Türkiye var. Farkı bu işte, onlar peşimizden geledursunlar, biz yolumuza devam ediyoruz." açıklamasında bulundu.

Cihan



Bu haber 680 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,837 µs