En Sıcak Konular

Skandala imza atan müdür çark etti

4 Haziran 2011 09:24 tsi
3. Selim'in tahtını 'lojmanına taşıtmadığını' söyleyen Topkapı Müze Müdürü 1 gün sonra çark etti: "Depo sıkışıktı, lojmanda da boş oda vardı."

Radikal’in ‘Saraydan taht kaçırma’ başlığıyla dün manşetten duyurduğu haberin yankıları sürüyor. Dün Radikal’e “3. Selim’in tahtını lojmana taşıttırmadığını” söyleyen Topkapı Sarayı Müzesi Müdürü Yusuf Benli, 1 gün sonra çark etti. Benli, Kültür Bakanı Ertuğrul Günay’a “Depoda sıkışıklık vardı. Lojmanda boş odalar olduğu için oraya koyup sıkışıklığı rahatlatmak için taşıttım’’ dedi.
3. Selim’in tahtının müdür tarafından Harem’den alınarak oturduğu lojmana taşıttırmak istenmesi kamuoyunda büyük tepkilere neden oldu.
‘İş bilmeyen bir müdür...’

Bakan Günay, konuyla ilgili açıklamasında şöyle dedi:“Arkadaşımızın savunması, ‘Depoda sıkışıklık vardı. Lojman olarak ayrılmış mekânda da boş odalar vardı, oraya koyalım ve sıkışıklığı rahatlatalım’ şeklinde. Bu olay beni çok üzdü, çünkü Topkapı Sarayı’na göreve geldiğimden beri özel ilgi ve alaka gösteriyorum. Yıllardır saray içerisinde gecekondu olarak kalan lojmanları ve müzenin içerisinde kaçak olarak duran Konyalı Restaurant’ın kaçak binalarını yıktırdık, harabe haldeki karakol binasını restore ettirip turizme kazandırdık. Milli Eğitim Bakanlığı’na ait okulu dışarı çıkarttım ve burayı müzenin sergi alanı yaptırdık. Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait battaniye deposu olarak kullanılan depoları, Topkapı Sarayı’nın sergi alanı olarak geri aldık. Pek çok müze seksiyonunda yenileme ve restorasyon çalışmaları yaptık. Bunların hiçbiri değil de işini bilmeyen bir müze müdürünün koltuk taşımasının Türkiye gündemine gelmesi beni çok üzdü. Soruşturma devam ediyor, sonuçları kamuoyuyla paylaşacağım.”

Radikal



Bu haber 706 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,450 µs