En Sıcak Konular

AB, çalıştıracak köle işçi arıyor!

0 0 0000 00:00 tsi
AB, çalıştıracak köle işçi arıyor! AB, kendi bünyesinde çalıştıracak adam bulamıyor! Bu nedenle modern kölelik yöntemini uygulayıp Balkanlar ve Afrika'dan her an kovabileceği işçi getirecekler.

Avrupa Komisyonu, Birliğin işgücü sıkıntısını çözmek ve yasa dışı göçü engellemek amacıyla üçüncü ülkelerle “geçici işgücü” anlaşmalarını imzâlanmasını öngören bir teklifte bulunacak. Buna göre, AB ülkeleri, gerek duydukları yabancı işçileri, anlaşmaya varılan üçüncü ülkelerden kısa süreler için alacak. Kontrat bitince, yabancı işçiler ülkelerine dönecek.

İçişleri’nden sorumlu Komisyon Üyesi Franco Frattini’nin yarın AB ülkelerinin gerek duyduğu yabancı işçilerin kısa sürelerde AB’de çalışmalarını öngören öneriyi sunacağı belirtildi. Öneriye göre, AB ile üçüncü ülkeler arasında yapılacak anlaşmalar çerçevesinde kısa süreler için çalışmak üzere AB’ye gönderilecek yabancı işçilerin, çalıştıkları işler sona erince ülkelerine dönüş şartı içeren kontratlara tabi olacakları kaydediliyor.

EUObserver için öneriyi değerlendiren bir AB yetkilisi de, “Buradaki fikir, insanların AB’ye iki ay çalışmak üzere gelmesi, bunun sonunda evlerine dönmesi ve daha sonra yeniden gelmesidir” dedi. Komisyon’un, üçüncü ülkelerle yapılacak böyle bir ortaklığın her iki taraf için “kazan-kazan” durumu olduğuna inandığı belirtiliyor.

AB’de halen 5-7 milyon yasadışı göçmenin olduğu sanıldığı ancak bunların yüzde 87’sinin eğitilmemiş, birliğin işgücü piyasasının ihtiyaçlarını karşılamayan kişilerden oluştuğuna dikkat çekiliyor. AB yetkilisi de, AB’nin gerekli önlemler almaması halinde ciddi sorunlarla karşı karşıya kalacağını belirtirken AB’deki işgücü açığının, 25 milyon Avrupalının emekli olması beklendiği 20 yıl içerisinde rekor düzeye ulaşacağı tahminlerine işaret etti.

Bu arada, Brüksel, AB’deki işgücü açığının kapatılması için Afrika ile Doğu ve Güneydoğu ülkelerinden kalifiye işçilerin sağlanabileceğini düşünüyor. Afrika, Kafkaslar ve Balkanlar'daki toplam 5 ülkenin projeye katılmaya hazır olduğu sinyalini verdiğine dikkat çekiliyor.

Avrupa Komisyonu, gerekli işgücünün üçüncü ülkelerden sağlanması fikrinin Avustralya ve ABD tarafından test edildiğini, ABD’de de 400 ekonomistin ABD işgücü piyasasının ihtiyaçlarını ve üçüncü ülkelerden sağlanacak işçileri belirlemekle görevlendirildiği anımsatılıyor.
 



Bu haber 216 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,023 µs