En Sıcak Konular

Gürtuna hakkında hapis istemi

0 0 0000 00:00 tsi
İstanbul eski Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna ve eski Genel Sekreter Yardımcısı Erdoğan Soydan'la ilgili açılan davada savcılık mütalaasını sundu. 

İstanbul eski Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna ve eski Genel Sekreter Yardımcısı Erdoğan Soydan hakkında, 'yasal şartlara uymadan görevde yetkiyi kötüye kullanmak' suçundan açılan davada savcılık mütalaasını sundu.

Savcılık mütalaasında Gürtuna'ın 3 yıl 9 ay hapsi istendi.

İstanbul 12. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya Ali Müfit Gürtuna katılmazken, vekili Avukat Fatih savaş ve Erdoğan Soydan mahkeme salonunda hazır bulundu.

Mahkeme, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kaynak Geliştirme Müdürlüğü'ne yazılan yazıya cevap geldiği ve katılanın daha önce İstanbul Halk Ekmek, Hamidiye Kaynak Suları, Beltur A.Ş.'lerde yönetim kurulu üyesi ve denetçi olarak görev yaptığını bildirdiği, önceki oturumun 2 numaralı ara kararı gereğince katılanla ilgili olarak verilen idare mahkemesince verilmiş bulunan kararların niteliğinin, hangi tarihte yürütmeyi durdurma kararı verildiği, hangi tarihte iptal kararı verildiği, bu kararların hangi tarihte belediyeye tebliğ edildiği ve mahkeme kararlarının gereklerinin ne şekilde ve hangi tarihte yerine getirdiğinin sorulduğu, cevabın sarı bir zarf içinde gönderilmiş olduğu, gelen cevapların İçişleri Bakanlığı'nca ön inceleme raporunda bahsedilen şekilde ve nitelikte olduğu görüldü.

Gönderilen belgeleri okuyan mahkeme başkanı, taraflara dosyalar hakkında bir diyeceklerinin olup olmadığını sordu. Taraflar gelen belgelerle ilgili bir şey söylemeyeceklerini belirtikten sonra cumhuriyet savcısı mütalaasını verdi.

Savcılık mütalaasında, Sanık Ali Müfit Gürtuna'nın Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde birden fazla idare mahkemesi kararını yerine getirmemek suçundan 3 yıl 9 ay hapsini talep edildi. Savcı, sanık Erdoğan Soydan'ın mahkeme kararlarını yerine getirmede tek yetkili olmadığı için sanığın beraatını talep etti.
Sanık Ali Müfit Gürtuna ilgili karar önümüzdeki duruşmada verilecek.
 



Bu haber 436 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,831 µs