En Sıcak Konular

2 trilyon borç takan "vatansever"!

0 0 0000 00:00 tsi
2 trilyon borç takan Medyaya 'vatanperverlik' dersi vermeye kalkışan Kanaltürk televizyonunun sahibi Özkan'ın, 2 yıldır devlete sigorta primi ödemediği ortaya çıktı. Özkan'ın prim borcu 2 milyon YTL.

İzmir'de düzenlenen Cumhuriyet Mitingi'nde Türk medyasını 'satılmış' olmakla itham eden gazeteci Tuncay Özkan'ın sahibi olduğu KanalTürk televizyonu ile ilgili her gün yeni bir skandal çıkıyor. KanalTürk için CHP'den 3 trilyonu faturasız 4.1 trilyon TL para aldığı ortaya çıkan Özkan'ın, devlete de 2 milyon 32 bin 585 YTL (2,32 trilyon TL) sigorta prim borcu olduğu tespit edildi.

TAKSİTLER YATIRILMADI

Tuncay Özkan'ın sahibi bulunduğu KanalTürk Grubu'na ait olan ve aynı adreste faaliyet gösteren Yaşam Haber Ajansı, Yaşam Televizyon Yayın Hizmetleri, Gökcan Prodüksiyon ve Rek Tur Reklam Pazarlama şirketlerinin, 2005 Mayıs ayından bu yana işsizlik primlerini de ödemediği tespit edildi. Dört şirkete ait işsizlik prim borçlarının taksitlendirildiği ancak Aralık 2006'da yapılan dışında taksit yatırılmadığı kaydedildi. Bu taksitlendirmenin asıl sigorta borcu yanında bir hükmünün bulunmadığının altını çizen uzmanlar, bu cüzi ödemelerin asıl borcun takibi ve tahsiline engel oluşturmadığını da vurguladı.

TAM 45 TEBLiGAT VAR İŞLEM YOK

Küçük esnafı, primini ödemediği gerekçesiyle dükkan kapatmayla cezalandıran İstanbul Sigorta İl Müdürlüğü'nün, neden KanalTürk'e yönelik adım atmadığı merak konusu. Müdürlük, 2 sene içinde şirketlere, "borcunu öde" diye toplam 45 tebligat göndermekle yetindi. Yaşam Televizyon Yayın Hizmetleri'ne 12, Yaşam Haber Ajansı'na 10, Gökcan Prodüksiyon'a 10 ve Rek Tur Reklam Pazarlama'ya da 13 tebligat ulaştı. Şirketlere son tebligat ise 14 ve 20 Mart 2007 tarihlerinde gönderildi. Ancak müdürlük, tebligat göndermenin ötesinde resmi ve yasal tahsilat süreci başlatılmadı.

MEDYAYI KİTLEYE HEDEF GÖSTERDİ

İzmir'de son bulan "Cumhuriyete sahip çık" mitinginde konuşan Tuncay Özkan meslektaşlarına yönelik ağır eleştiriler yöneltti. Tehditler savurup medyayı hedef gösteren Özkan, "Onları doğduklarına pişman edin" dedi. Medyanın faks ve elektronik postalarla ablukaya alınmasını isteyen Özkan, İzmir'de patlayan bomba ile mitinge gelmek isteyenlerin korkutulmak istendiğini ileri sürerek, "Terörle birlikte hareket eden alçaklara bu meydan en büyük yanıttır" diye konuştu. Özkan, medyanın mitinglere gereken önemi vermediğini savunduğu konuşması, 'satılmış medya' sloganları ile kesilmişti.



Bu haber 282 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,097 µs