En Sıcak Konular

Hamas-El Fetih çatışması sürüyor!

0 0 0000 00:00 tsi
Hamas-El Fetih çatışması sürüyor! Gazze Şeridi, özellikle Gazze şehri civarı Hamas-El Fetih çatışmaları nedeniyle savaş alanına dönerken, çatışmalarda ölü sayısı yükseliyor.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, bu sabahtan akşam saatlerine kadar ölen Filistinliler'in sayısı 17'ye yükseldi.

Gazze'te, askerlere ve emniyete ait binaların bulunduğu Tel El Hava mahallesi ile El Ezher Üniversitesi etrafında ve kenti kuzeye bağlayan El Cela caddesi üzerinde çatışmaların devam ettiği bildirildi.

Akşam saatlerinde yoğunlaşan karşılıklı çatışmalar nedeniyle, başta Tel El Hava olmak üzere silah seslerinin geldiği bölgelerde evi bulunanlar, evlerine gitmek yerine bulundukları yerlerdeki arkadaşları ve yakınlarının yanında kalmayı tercih etti.

Filistin Enformasyon Bakanı Mustafa Barguti, Filistin televizyonuna verdiği demeçte, yasaların işlemesini sağlamak ve çatışmaları sona erdirmek amacıyla, hükümetin, vakit geçirmeksizin Filistinli güvenlik güçlerinin sokaklara konuşlandırılması kararını aldığını söyledi. Barguti, Filistin ulusal birlik hükümetinin, Gazze'nin "yeni bir Somali" olmasına izin vermeyeceğini belirtti.
Bakan, Filistin halkı düşmanlarının, Gazze Şeridi'nin Batı Şeria'dan ayrılarak bir suç bataklığına dönüşmesi için çeşitli ve çok ciddi komploları bulunduğunu ifade etti. Barguti, Batı Şeria'daki bakanların, Filistin Güvenlik Konseyi'nin acilen toplanması konusunda Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir görüşme yaptıklarını anlattı.

Öte yandan, Gazze'deki Hamas'a yakın yerel El Aksa radyosuna bir açıklama yapan Hamas hükümetinin eski Dışişleri Bakanı Mahmud Zahar, bugün Refah'tan Gazze'ye gelen El Fetihli güvenlik güçlerinin, "Hamas'a karşı savaşmak için", İsrail'in izniyle giriş yaptıklarını açıkladı.

Gazze Şeridi ile Mısır arasındaki Refah geçiş noktasındaki kapı bir süreliğine açılarak, yaklaşık 700 Filistinli güvenlik gücü giriş yapmıştı. Söz konusu askerlerin, Mısır'da 4 ay süreyle "komando" eğitimi aldıkları öğrenildi.
Filistin ulusal güvenlik güçlerine bağlı askerlerin, bugün Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın, Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ile yaptığı telefon görüşmesi sonrası Refah'tan giriş yaptıkları öne sürülüyor. Filistin haber ajansı Wafa, Abbas'ın Mübarek ile görüştüğünü ve bölgedeki son gelişmeleri aktardığını bildirmişti.

Dünya Bülteni



Bu haber 239 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,704 µs