En Sıcak Konular

Dış basında miting: "Laiklerin güç gösterisi"

0 0 0000 00:00 tsi
Dış basında miting: Yabancı gazeteler, İzmir'deki cumhuriyet mitingini, "Halkın şimdiye kadar yaptığı en büyük güç gösterisi", "Laik kesimin yeni güç gösterisi", "Bir milyon Türk, İslamileştirme karşısında" yürüdü yorumlarıyla verdi

TIMES: 1.5 milyonluk laik protesto

İngiliz gazetesi, Türkiye'de kökleri İslamda olan hükümete karşı şimdiye kadar düzenlenen en büyük laik protestoya 1.5 milyon Türkün katıldığını belirtti.


GUARDIAN: Halkın en büyük güç gösterisi

Laiklerin, gösterilerin üçüncü haftasında İzmir'e akın ettiğini vurgulayan gazete, "Bir milyon Türk, İslamileştirme karşısında yürüdü" başlığını kullandı.


BBC: Türk laiklerin yeni gösterisi

İngiliz yayın kuruluşu BBC de, en az bir milyon kişinin, hükümetin Türk laikliğini zedelemeye yönelik herhangi bir planına karşı İzmir'de gösteri yaptıklarını belirtti.


FT: Seçim öncesi büyük gösteri

Yaklaşık bir milyon kişinin Türkiye'nin üçüncü büyük şehrinde bir araya gelerek etkili bir muhalefet gösterdiğini yazan İngiliz gazetesi, İzmir'in iktidardaki AKP tarafından yönetilmeyen sayılı metropollerden biri olduğuna dikkat çekti.


WASHINGTON POST: Dev muhalefet gösterisi

Amerikan gazetesi, yüz binlerce Türkün otoyolları boğarak, gemileri doldurarak İzmir'e geldiğini ve İslamcı iktidar partisine karşı dev bir muhalefet gösterisi yaptığını belirtti. Gazete İzmir'deki yürüyüşün erken seçim öncesinde hükümet üzerindeki baskıyı artırdığını ileri sürdü.


FIGARO: Laik kesimin güç gösterisi

Fransız gazetesi bir milyonu aşkın göstericinin, İslamın toplumdaki yerini güçlendirmek istemekle suçlanan hükümeti ve iktidardaki partiyi protesto amacıyla İzmir'de toplandığını bildirdi.


EL PAIS: Türkler laik devlet için yürüdü

İspanyol gazetesi, yüz binlerce kişinin, "ılımlı İslamcı hükümetin laiklik ve cumhuriyet ilkelerine yönelik bir saldırı" olarak algıladıkları politikalarını protesto amacıyla İzmir'de toplandığını bildirdi.


TA NEA: Erdoğan karşıtı insan denizi

Yunan gazetesi, görkemli mitingin Türkiye'de Kemalistleri tekrar yüreklendirdiği, AKP'nin yüzde 40'lara ulaştığını gösteren kamuoyu yoklamalarının hiçbir önem taşımadığı yorumunda bulundu.


ELEFTEROS TİPOS: Öfkenin ve kanın kırmızısı

Bornova'da atılan bombanın Kemalistleri daha da fazla bir araya toplayarak son zamanların en büyük mitinglerinden birini yapmalarında etken olduğunu belirtti.



Bu haber 267 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,635 µs