En Sıcak Konular

Ankara savaş alanına döndü

31 Mayıs 2011 23:27 tsi
Artvin'in Hopa ilçesindeki olaylar sonrasında geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybeden Metin Lokumcu'nun ölümünü bahane eden sol gruplar, Ankara'yı birbirine kattı.

AK Parti Ankara İl Başkanlığı'na yürüyen grup burada polise kaldırım taşları ve sopalarla saldırdı. Güvenlik önlemi alan Çevik Kuvvet ekipleri, gruba uzun süre müdahale etmedi. Bunu fırsat bilen eylemciler Toplumsal Müdahale Aracı (TOMA)'ların üzerine çıktı. Polis grubu biber gazı sıkarak sakinleştirmeye çalıştı. Kızılay'a püskürtülen eylemcilerden yaklaşık 60 kişi Kızılay Meydanı'nda gözaltına alındı. Çıkan olaylar sonucunda ayrıca 15 polis memuru çeşitli yerlerinden yaralandı.

Hopa'da yaşanan olayları bahane eden sol gruplar akşam saatlerinde Sakarya Caddesi'nde toplandı. Aralarında TKP, ÖDP, Öğrenci Kolektifleri, KESK'in de bulunduğu yaklaşık 800 kişilik eylemci, buradan AK Parti Ankara İl Başkanlığı'na yürüdü. Çevik Kuvvet ekipleri yürüyüş sırasında geniş güvenlik önlemi aldı. Meşrutiyet ve Mithatpaşa Caddelerini kullanan gruplar daha sonra Kocatepe'deki AK Parti Ankara İl Binası önüne geldi. Çevik Kuvvet ekipleri ve TOMA'lar burada güvenlik kordonu oluşturdu.

POLİSİN UYARISINI DİNLEMEDİLER, ORTALIĞI SAVAŞ ALANINA ÇEVİRDİLER

Çevik Kuvvet amirleri grup liderleriyle konuşarak eylemin yasadışı olduğu konusunda eylemcileri uyardı. Ancak uyarılara kulak asmayan sol grup üyeleri, bu sırada çevik kuvvet ekipleri ve TOMA'lara saldırdı. Ellerindeki sopa ve kaldırım taşlarıyla saldırıya geçen gruba polis uzun süre direndi. Bazı eylemcilerin zırhlı araçların üzerine çıktıkları görüldü. Gruba uzun süre müdahale etmeyen polis ekipleri daha sonra biber gazı aracılığıyla grubu uzaklaştırmaya çalıştı, ancak bunda başarılı olamadı. Çevik Kuvvet birimleri daha sonra grubun üzerine yürüyerek eylemcileri Kızılay istikametine püskürtmeyi başardı.

60 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI, 15 POLİS YARALANDI

Öfkeli kalabalık Kızılay Meydanı'nda da boş durmadı. Burada polise ve ekip araçlarına saldırmaya devam eden gruba daha sonra polis müdahale etti. Çevik Kuvvet ekipleri olay çıkartan eylemcileri tek tek gözaltına aldı. Olayların ardından 60'a yakın eylemci gözaltına alındı. Yaşanan gerginlik sırasında bazı polislerin de yaralandığı öğrenildi. 2 polis memurunun kolunun kırıldığı ve 5 polis aracının tahrip olduğu belirtildi.

(CİHAN)



Bu haber 732 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,587 µs