En Sıcak Konular

Ergin: Suriye ile Akdeniz Olimpiyatları'nı istiyoruz

31 Mayıs 2011 20:58 tsi
Hatay İskenderun'a yaptırılan 1500 kişilik kapalı spor salonu düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hatay ve Suriye ile ortak Akdeniz Olimpiyatı düzenlemek için bu tür tesislerin artması gerektiğini söyledi. Bakan Ergin sözlerine şöyle devam etti: "Hatay ilimiz ve Türkiye'miz bu tür tesisler için pek zengin sayılmaz. İskenderun bu konuda şanslı, yüzme havuzu, stadyum, sentetik çim sahası ve kapalı spor salonları var. İskenderun'un eksiklikleri tek tek kapanıyor. Umut ediyorum bu tesisler diğer ilçelerimizde de artar. Bizim bir hedefimiz var. Bu tesisler o kadar çoğalsın ki, önümüzdeki Akdeniz oyunları Mersin ev sahipliğinde yapılacak. Bizler de Hatay olarak Suriye'deki sıkıntılar da biterse, Suriye ile ortak Akdeniz oyunlarının yapılması için girişimlerimiz olacak. Temennimiz Suriye'deki olayların bir an önce sona ermesi."

Törende konuşan Hatay Valisi M.Celalettin Lekesiz ise, "Çocuklarımıza şans tanıdığımız zaman görüyoruz ki çocuklarımız yüzümüzü ağartacak sonuçlar alıyor. Hatay'ın gençleri pek çok alanda Türkiye dereceleri elde ettiler. Hatay'ın 164 genci ödül aldı. Son üç yıl içerisinde Avrupa birinciliği, Avrupa üçüncülüğü olmak üzere 26 madalya aldı. Hatay'ın altı genci dünya birincisi, dünya üçüncüsü ve olimpiyatlarda derece elde ettiler" ifadesini kullandı.

Yoğun katılımla gerçekleştirilen açılışa eski Adalet Bakanı ve Hatay milletvekili Sadullah Ergin, milletvekili Orhan Karasayar, CHP Hatay milletvekili Aziz Yazar, Hatay Valisi M.Celalettin Lekesiz, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, Atakya Belediye Başkanı Lütfi Savaş, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek. Hatay İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, Hatay Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Rıza Tütüncüoğlu, İskenderun Gençlik ve Spor müdürü Turgay Erdoğan, MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Fatih Tosyalı, İSSİAD Başkanı Recep Atakaş, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, belediye başkanları, işadamları, spor adamları ve çok sayıda davetli topluluğu katıldı.

Yapılan konuşmaların ardından İskenderun kapalı spor salonu hizmete açıldı. Çeşitli spor dallarından sporcular protokol ve davetlilere gösterilerini sundu.

CİHAN



Bu haber 663 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,842 µs