En Sıcak Konular

Referandumdaki taktik tekrar sahnede

31 Mayıs 2011 19:21 tsi
Referandumdaki taktik tekrar sahnede "Bunlar hep birlikte olmuşlar. Orada bakıyorsunuz CHP-BDP yan yana, Orta Anadolu'ya geliyorsunuz, CHP-MHP-BDP el ele. Bunlar aynı şeyi referandumda da yapmadılar mı? İşte şimdi de aynısını yapıyorlar. Hedeflerinde AK Parti var. Fakat bizim hedefimiz de

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Artvin'in Hopa ilçesinde parti konvoyuna yönelik yapılan saldırıya tepki gösterdi. Başbakan Erdoğan, "Hopa'ya eşkıyanın indiğini bilmiyordum. Eli taşlı eşkıyalar Hopa'ya da inmiş." dedi.

Trabzon Atapark meydanında halka hitap eden Başbakan Erdoğan, konuşmasının başında Hopa'da gördüğü CHP ile Halk Evleri'nin yanyana asılmış pankartını aktararak, "CHP'nin devasa bir pankartının yanında 'Tek Yol Sokak, Tek Yol Devrim, Halkevleri' yazılı bir pankart yer alıyor. CHP pankartının yanında böyle bir pankartın asılmasına göz yumulmasının ne anlama geldiğini Hakkari'de gördük. Orada bir tek Türk Bayrağı var mıydı? Bunlar hep birlikte olmuşlar. Orada bakıyorsunuz CHP-BDP yan yana, Orta Anadolu'ya geliyorsunuz, CHP-MHP-BDP el ele. Bunlar aynı şeyi referandumda da yapmadılar mı? İşte şimdi de aynısını yapıyorlar. Hedeflerinde AK Parti var. Fakat bizim hedefimiz de ise millet var." diye konuştu.

Kendilerinin rotalarını çetelerin değil milletin çizdiğini vurgulayan Başbakan Erdoğan, Başbakanlığı döneminde Trabzon'a 25 kez geldiğini hatırlattı ve şehrin meselesini çok iyi bildiğini, Trabzonluların da kendi gönlünden geçeni iyi bildiğini söyledi. 780 bin kilometrekarelik vatan toprağında hiç kimseye ameliyat yaptırmayacaklarının altını çizen Başbakan Erdoğan, "Bakıyorum biri Türk diğeri Kürt milliyetçiliği yapıyor. Onlar benim Kürt kardeşlerimizin temsilcisi olamazlar. Kürt milliyetçiği yapanlara bir sorun bakayım. Kürt kardeşlerim için ne yapmışlar? Türk milliyetçiliği yapanlar da 3,5 yıllık hükümetleri döneminde bu millet ve Trabzon için ne yapmışlardır?" şeklinde konuştu.

"TRABZONSPOR İLE ARAMA KİMSE GİREMEZ"

Kentte son dönemde Trabzonspor'un şampiyon olmasının kendisinin engellediğine yönelik dedikodular olduğuna değinen Başbakan Erdoğan, "Bu dedikoduların kimler tarafından yapıldığını sizler iyi biliyorsunuz. Güya Fenerbahçe'yi ben şampiyon yapmışım. Bazı gençleri sokaklarda yürütüyorlar. Onların kimse olduğu bellidir. 'Fenerbahçeli Başbakan İstemiyoruz" şeklinde pankartlar açtırıyorlar. Siyaset başka, takım tutmak başka bir şeydir. Herkesin çocukluğundan beri tuttuğu bir takım vardır. Benim evimde damadım, torunum Trabzonsporlu, eşim Beşiktaşlı. Evde hiçbir sorun yaşanmıyor. Ben şimdi Beşiktaşlı diye eşimi mi boşayacağım. Eğer ben bu kadar bu işlere karışmış olsaydım Çaykur Rizespor'u niye Süperlig'e çıkaramadım. Kasımpaşa'da doğup büyüdüm, Kasımpaşa niye küme düştü. Trabzonla aramızı açmaya çalışan bu gafillere 12 Haziran'da bir ders verin. Siyasi istismar yapacağınıza Trabzonspor için ne yaptığınızı anlatın." ifadelerini kullandı.

Birilerinin 'Trabzonspor şampiyonluğu kaybetse de bunu hükümete yükleyelim' diye ellerini ovuşturduğunu savunan Erdoğan, "Ben Trabzonspor Kulübü'ne 3 kez gittim. Ama Fenerbahçe Kulübü'ne bir kez dahi gitmedim. Kimse benim Trabzon ve Trabzonspor ile arama giremez." diye konuştu.

"TRABZON BÜYÜKŞEHİR OLACAK"

Akyazı projesi kapsamında yapacakları 40 bin kişilik stadı da Trabzonspor'a kazandıracaklarını yineleyen Başbakan, seçimden sonra Trabzon'un kentin büyükşehir olacağı müjdesini verdi. Ankara-Erzincan arası yapılan hızlı tren projesi yolunun yakın zamanda Erzincan-Trabzon arasında da gerçekleşeceğini söyledi.

Muhalefeti de eleştiren Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "TOKİ'yi yüce divana vereceğim" sözlerine yanıt verdi. Erdoğan, "Bizden önce TOKİ sayın Bahçeli'ye bağlıydı. 3.5 yılda kaç tane konut yapmış. Bizim dönemimizde Erdoğan Bayraktar başkanlığında 500 bin inşaat, 360 bin konut sahiplerine teslim edildi." dedi.

Başbakan Erdoğan, CHP Lideri Kılıçdaroğlu için de "O lider olamaz, olsa olsa parti içinde varlık mücadelesi veren biridir. Sanal bir yöneticidir" sözlerini sarfetti. Mitingin ardından Trabzon Belediyesi'nin yeni hizmet binasının açılışını gerçekleştiren Başbakan Erdoğan, helikopterle Ordu'ya hareket etti. Bu arada miting alanının altındaki Şenol Güneş Caddesi'nde toplanan bir grup taraftar, Başbakan Erdoğan, TFF ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a tepki gösterdi. Sahil yolunu trafiğe kapatan taraftarlar, AK Parti afişlerini yırttı. Olaya müdahale eden polis, grubu dağıttı.

(CİHAN)



Bu haber 1,025 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,442 µs