En Sıcak Konular

2 Rus rehber hayatını kaybetti, 4'ünün tedavisi sürüyor

31 Mayıs 2011 18:39 tsi
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Abdullah Erdoğan, Muğla'nın Bodrum ilçesinde 4 gün önce 'alkol zehirlenmesi' şüphesiyle hastanelerine getirilen Rus uyruklu rehberlerin 8'inin taburcu edildiğini açıkladı.

 Erdoğan, yoğun bakımda tedavisi devam eden rehberlerden Zalyaeva Auılıaalyeva'nın da hayatını kaybetmesiyle birlikte olayda ölenlerin sayısının 2'ye çıktığını söyledi.

Olayla ilgili basın mensuplarına bilgi veren Doç. Dr. Abdullah Erdoğan, cumartesi akşamı itibariyle hastaneye 14 Rus rehberin tedavi için geldiğini söyledi. Bunlardan geldiği andan itibaren 3'ünün yoğun bakıma alındığını ifade eden Erdoğan, tedavisi devam eden Maria Shalyapina'nın pazartesi günü hayatını kaybettiğini söyledi. Erdoğan, yoğun bakımda tedavisi devam eden hastalardan Zalyaeva Auılıaalyeva'nın da bugün hayatını kaybettiğini, Viktoria Nikoloeva'nın ise tedavisinin sürdüğünü açıkladı. Erdoğan, yatarak tedavi edilen 11 hastadan 4'ünün dün, bugün de 4 kişinin taburcu edildiğini ifade etti. Erdoğan, Viktoria Nikoloeva'nın yoğun bakımda, 3 kişinin de kanlarındaki alkol seviyesinin istenilen seviyeye düşmediği için yatarak tedavilerinin devam ettiğini kaydetti.

Hastanede tedavileri yapılan tüm Rus rehberlerine 'alkol zehirlenmesi tanısı' konulduğunu belirten Erdoğan, "Kandaki alkol seviyeleri istenilen seviyelere düşürüldüğü için ağızdan, bağırsak sisteminden etil alkol verilme işlemine devam ettirilen tedavi şekli değiştirildi. Şimdi diğer vücut fonksiyonlarını yönlendirecek tedavi uygulanıyor. Hastalara alkol zehirlenmesi tanısıyla tedavi uygulanıyor. Yoğun bakımdaki iki hastanın beyin fonksiyonları bugün itibariyle geri dönmedi. Gelecek için bir şey söylemek mümkün değil ama birinin hayati fonksiyonları iyi. Bu ne demek, tansiyonu iyi, kalp ritmi iyi, idrar çıkımı iyi, bir organ bozukluğu şu anda yok. Hastalar geri dönse de beyin hasarı olasılığı yüksektir." diye konuştu.

Başhekim Doç. Dr. Abdullah Erdoğan, Rus hastaların durumundan cumartesi günü haberdar olduklarını ve o günden itibaren hastanelerinde tüm hazırlıkları yaptıklarını ifade etti.

Bodrum'da Rus rehber grubu 3 gün önce tekneyle gezintiye çıkmış, hastalanan rehberler çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmıştı. Zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılan 21 kişiden 1'i hayatını kaybetmiş, 6'sı da taburcu edilmişti.

(CİHAN)



Bu haber 717 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,186 µs