En Sıcak Konular

Emre ceza alacak mı?

31 Mayıs 2011 15:34 tsi
Hukukçular, Emre Belözoğlu'nun Menajer Ekrem Okumuş'un cep telefonundan Ankaragücü'lü oyuncu Kağan Söylemezgiller'e attığı ileri sürülen mesajın akıbetini değerlendirdi.

Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu'nun böyle bir durumda suçlu sayılamayacağını dile getiren hukukçular, "Hukukta deliller önemlidir. İspat, delillere bağlıdır ve delilsiz ceza verilemez. İddia eden iddiasını ispatla mükelleftir. Emre'nin o mesajı attığının delillendirilmesi de çok zor" ifadelerini kullandılar.

Savcılığın soruşturmasında olan olayla ilgili olarak Ekrem Okumuş'un ceza alabileceği dile getirilirken, suç unsuruna rastlanması durumunda "Sporda Şiddet Yasası"na göre; yüzde 50 artırılarak 5 ile 12 yıl arasında ceza verilebilecek.

TFF OLAYI BEKLİYOR

Cumhuriyet savcılığına intikal eden olayda suç unsuruna rastlandığı takdirde, Emre ve Ekrem Okumuş Türkiye Futbol Federasyonu Etik Kurulu konuyu araştıracak. Bu doğrultu da Emre’ye ceza verilebilecek ve menajer Okumuş’un da FIFA lisansı iptal edilebilecek. Ayrıyeten şike ve teşvik unsurlarına rastlandığı takdirde ağır cezalar gelecek. Sporda Şiddet Yasası'na göre, bir spor müsabakasının sonucunu etkilemek amacıyla, bir başkasına kazanç veya sair menfaat temin eden kişi 5 yıldan 12 yıla kadar hapis ve 20 bin güne kadar adli para cezasına çarptırılacak. Kendisine menfaat temin edilen kişi de bu suçtan dolayı müşterek fail olarak cezalandırılacak. Şikeye katkıda bulunan kişiler de aynı cezaya mahkum edilecek.

HTSPOR




Bu haber 806 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,024 µs