En Sıcak Konular

"Güç birliği mutlaka hayata geçecek"

0 0 0000 00:00 tsi
DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, CHP-DSP işbirliği görüşmeleriyle ilgili olarak, ''koltuk pazarlığı'' iddialarını yalanlayarak, ''Güç birliğini mutlaka hayata geçireceğiz'' dedi. DSP Genel Sekreteri Ahmet Tan da, iki partinin genel başkanları arasınd

İşbirliği sürecinin devam ettiğini, ancak bu işbirliğinin gerçekleşmesini istemeyen kesimlerin bulunduğunu söyleyen Tan, "Kurumsal olarak isim vermek istemiyorum. İstemeyenler var. Soldaki böyle bir işbirliğinden bir takım çevreler rahatsız. O bakımdan burada bir acele anlayış sergileniyor. Bunun da sürece katkısı olmuyor" dedi.
 
DSP lideri Sezer de, DSP Genel Merkezi'nden çıkışında gazetecilerin iki parti arasındaki görüşmelerle ilgili sorularını yanıtladı.
 
Ciddi bir çalışma içinde olduklarını belirten Sezer, "Türkiye'yi AKP'den, karanlıktan kurtaracak bir çalışma yapıyoruz. Yoksa bir günlük heyecanlarla iyi sonuç alınabileceğini bilsek en heyecanlı kişi benim. Çok heyecanlıyız, bu işi mutlaka başaracağız. Türkiye'yi AKP'den kurtaracağız. Güç birliğini de mutlaka hayata geçireceğiz" diye konuştu.
 
Sezer, her iki partinin de karşılıklı iyi niyet içerisinde olduğunu ve bu iyi niyetin sandığa yansıtılması çalışması yaptıklarını ifade ederek, "Benim görüşüm bu işbirliğini gerçekleştireceğimiz yönünde" dedi.
 
Bugün basında yer alan "koltuk pazarlıkları" ifadelerinin doğru olmadığını belirten Sezer, "Bizim yaptığımız görüşmeler, CHP ve DSP'nin ayrı ayrı ulaşabildiği değişik sosyolojik grupların aynı oy sandığında buluşturulması çalışması, yoksa kişilere yer bulmak değil. Toplumun kendisine bulacağı ilkelerin, programların hayata geçirilmesidir" ifadesi kullandı.
 
Sezer, görüşmelerin neden yavaş ilerlediği sorusuna da "Kesinlikle bunu uzlaşmazlık diye düşünmeyiniz. Güç birliğinin daha sağlıklı yapılması için çalışıyoruz" yanıtını verdi.
 
Zeki Sezer, hiç kimsenin umutsuzluğa kapılmasına gerek olmadığını, kendisinin son derece iyi niyetli ve umutlu olduğunu belirtti.
 
SHP'den CHP ve DSP'ye çağrı
 
SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın da, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'e çağrıda bulunarak, "Biz içinde olsak da olmasak da lütfen bir araya gelin. Bunun için SHP olarak bizim yapabileceğimiz bir katkı olabilecekse bunuda düşünmeye, değerlendirmeye, tartışmaya hazırız" dedi.
 
Karayalçın, partisinin genel merkezdeki Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, solda birlik çalışmalarını değerlendirdi.
 
Seçime az süre kala siyasi partilerin halkın sorunlarının çözümü için hazırladıkları projeleri değil, ittifakları, ittifakların adlarını vemilletvekili dağılımını tartıştıklarını üzülerek izlediğini anlatan Karayalçın, "Ben bu durumu, tarihinin en ağır toplumsal bunalımını yaşayan yurdumuz ve toplumumuz için çok ciddi bir talihsizlik olarak görüyorum" diye konuştu.

CNNTurk



Bu haber 242 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,453 µs