En Sıcak Konular

'Bugün Türkiye, dünyada bir denge unsuru'

31 Mayıs 2011 14:36 tsi
Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin bugün AK Parti iktidarı sayesinde dünyada bir denge unsuru olduğunu söyledi.

AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, seçim çalışmaları kapsamında Antalya'nın Alanya ilçesinde partisinin seçim ve irtibat bürosunda konuşma yaptı. Seçim kampanyası sürecinde Antalya'nın her bölgesini gezdiklerini anlatan Çavuşoğlu, halkın kendilerine gösterdiği ilgiden mutlu olduğunu belirtti. Antalya'da vatandaşların hiç bir seçimde olmadığı kadar AK Parti'ye ilgi göstererek destek olduklarını ifade eden Çavuşoğlu, vatandaşların 8,5 yılda yapılan hizmetin kıymetini bildiklerini ve 2023 yılı hedeflerine inandıklarını söyledi.

Vatandaşların AK Parti'ye gösterdiği ilgi ve sevginin kendilerine daha fazla sorumluluk getirdiğini dile getiren Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

''Partimizin 2023 yılında neler yapacağını ve başaracağını vatandaşlarımız artık kendisi söylüyor. Çünkü bugünü değerlendirirken 8.5 yıllık karnemize bakıyorlar. Bu karnemizde hiç yapılmayanları yapmak ve çok büyük projeleri hayata geçirmek olmuştur. Antalya, Alanya ve Türkiye için daha çok çalışmamız lazım. Büyük Türkiye'den beklentisi olan ülkelerin ve halkların beklentilerini karşılayabilmek için çok çalışmamız lazım. Bizim sorumluluğumuz sadece Alanya ile sınırlı değil. Bugün Avrupa'daki 47 ülke meclisinin başında bir kardeşiniz var. 800 milyon insanın da bizden beklentileri var. Bu sadece benim başkanlığım penceresinden baktığınız zaman Avrupa Konseyi'nin başındaki bir Türk'ten beklenti ama esas itibarıyla güçlü Türkiye ve güçlü ülkenin lideri Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan beklentileri var. Artık Türkiye bu beklentileri karşılamak durumundadır. Türkiye'nin güçlü olması bölgede istikrarın gelmesi, bulunduğumuz coğrafya da barışın tesis edilmesi, uluslararası örgütlerdeki karar mekanizmalarında güçlü Türkiye ile daha adaletli daha dengeli kararların çıkması demektir. Bu kararlar sadece Türkiye için değil, fakir, gariban ülkeler için de dengeli politikaların oluşturulması demektir. Bugün Türkiye artık dünyada bir denge unsuru olmuştur. Bu da AK Parti iktidarı sayesinde olmuştur. Sizlerin bizlerin çalışması sayesinde olmuştur.''

Muhalefet partilerinin AK Parti'ye yönelik eleştirilerine değinen Çavuşoğlu, ''Muhalefet partilerinin hepimiz hakkında söylediği yalan ve iftiralara takılıp kalmayacağız. Açıkça söylüyorum bazı namertçe söylenen uydurma ve yalanlara takılıp kalarak onlarla aynı seviyeye inersek bizim büyük parti olmamazın bir anlamı kalmaz'' dedi.

Genel seçime 12 gün kaldığını ve bu süreyi iyi değerlendirmeleri gerektiğini vurgulayan Çavuşoğlu, muhalefet partilerinin eleştirilerine takılıp kalmadan vatandaşlara projelerini ve hizmetlerini anlatacaklarını söyledi. Çavuşoğlu, Alanya'dan AK Parti'ye Türkiye ortalamasının üzerine oy beklediğini belirtti.

Çavuşoğlu konuşmasının ardından AK Parti'ye katılan Türkiye Partisi Alanya İlçe Başkanı Mustafa Ünal ile 55 kişiye rozet taktı.

A.A



Bu haber 689 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,309 µs