En Sıcak Konular

Erdoğan dünya gazetecilerine AKP'yi anlattı!

0 0 0000 00:00 tsi
Erdoğan dünya gazetecilerine AKP'yi anlattı! Seçimler öncesinde Erdoğan dünyanın birçok yerinden İstanbul'a gelen gazetecilere AKP'yi anlattı. Erdoğan "AB'ye and içtik" derken Türkiye'deki demokratik tepkilerin "iki Türkiye" şeklinde yansıtılmasına tepki gösterdi.

Başbakan Erdoğan Uluslararası Basın Enstitüsü Kongresi'nde konuştu. Bu toplantı önemliydi, çünkü Erdoğan Cumhurbaşkanlığı krizi sonrasında batı basınında çıkan partisine yönelik "İslamcı" eleştirilerini yanıtlama ve belki de batılı gazetecileri "ikna etme" fırsatı buldu.

Erdoğan'ın konuşmasını başından sonuna izleyenler şu fikre katılacaktır: Erdoğan açık bir şekilde dünyanın birçok yerinden gelen gazetecilere partisinin yüzünün batıya dönük olduğunu anlattı.

Öncelikli olarak Erdoğan Avrupa Birliği'ne üyelik için hükümetinin kararlı olduğunu, "AK Parti Avrupa Birliğine katılım konusunda and içmiş durumdadır" sözleriyle anlattı. Küresel barışa vurgu yapan Erdoğan, "AB küresel güç olmak istiyorsa Türkiye'yi üye yapmalıdır" dedi.

Avrupa basınından Türkiye'ye karşı önyargılı yaklaşmaması gerektiğini söyleyen Erdoğan Einstain'in "Önyargıları kırmak atomu parçalamaktan zordur" sözlerini anımsattı. Erdoğan gazetecilere "Kimse Fransa'daki yakıp yıkma olayına bakıp kaç Fransa var diye sormadı. Türkiye'de yapılan demokratik ve şiddetten uzak mitinge bakıp hemen 'iki Türkiye var' denildi" diye sitemde bulundu.

Konuşmasında iktidarı ile ilgili kaygıları giderici vurgular yapmaya özen gösteren Erdoğan, "Din üzerinden siyaset yapmaya kesinlikle karşıyız. Siyaset ortak değerler üzerinden yapılamaz. Din üzerinden siyaset yapılamayacağı gibi laiklik üzerinden de siyaset yapılamaz. Son mitinglerdeki heterojen kitlelere bakılarak Türkiye'de kamplaşma olduğunu söylemek son derece yanlıştır" dedi.

iyibilgi.com



Bu haber 270 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    2,991 µs