En Sıcak Konular

'Doğan, benimle ve başörtüsüyle savaştı'

31 Mayıs 2011 13:45 tsi
'Doğan, benimle ve başörtüsüyle savaştı' DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, seçim çalışmaları kapsamında İzmir'de basın mensuplarıyla biraraya geldi. Zeybek, Balyoz darbe planı davasında tutuklu bulunan Orgeneral Çetin Doğan'ın, mesleği gereği her şeyle savaştığını söyledi.

Siyasi yaşamı boyunca Doğan'la iki defa karşı karşıya geldiğini anlatan Zeybek, şunları kaydetti: "Balyoz davasının başında bulunan arkadaş, bir numaralı sanığıyla iki defa şahsi husumetimiz oldu. Birisi 28 Şubat sürecindeydi, ben bakandım. 54. Hükümet, bir havuz sistemi icat etti. Millî Kaynak Paketi yaptık. Dışarıdan kredi almadan Türkiye'de hem ekonomik çarklar dönebilir hem de gelişme sağlanabilir dedik. Hakikakaten de elimizde çok büyük paralar birikti; memurlara, işçilere ve emeklilere yüzde 120 zam yaptık. Böyle bir dönemde bundan rahatsız olanlar, bir irtica piyesini sahneye koydu. Bu bir tiyatroydu, perde arkasında yine global kapital vardı. Finans kapitalin Türkiye uzantısı olan bankacılık sistemi, büyük kârlarından yoksun hale geldi. O hükümetin devrilmesine karar verildi. Bir kışkırtma yapıldı, cuntacılık başlatıldı. O zaman Sayın Çetin Doğan da Batı Çalışma Grubu'nun başındaydı. İsmi bile çok ilginçtir, bilinçaltlarını işaret ediyor. Mesela 'Ata' diyebilirlerdi. Bizim ordumuzun geleneğinde çok güzel bir Atatürkçülük duyarlılığı vardı ama 'Batı' dediler ve başında da bu zat vardı."

Çetin Doğan'la bir defa daha karşı karşıya geldiklerini anlatan DP Lideri Zeybek, "Sonra benim kurduğum ve 14 yıl yöneticiliğini yaptığım, Türkmenistan'daki Ahmet Yesevi Üniversitesi'nin başkanlığına, dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından atandı. Bir orgeneral, hayatı savaş ilmi almakla geçmiş birisi, bir üniversitenin başına getiriliyor. Ne yapar bu insan? Savaşır değil mi? O da savaştı. Neyle? Benimle savaştı, Kazaklarla savaştı, başörtüsüyle savaştı. Bir şey buldu savaştı. Tabii biz onunla o zamanlar çatıştık. Şimdi üçüncü defa benim karşımda aday." şeklinde konuştu.

'UCUBE DEYİP YIKTIRMASIN'

İzmir Gündoğdu Meydanı'nda "Cumhuriyet Ağacı" olarak adlandırılan anıtı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yıktırabileceğini iddia eden Namık Kemal Zeybek, toplantı sonunda anıtın yanına giderek şunları söyledi:"Başbakan Erdoğan uzaktan gördü, 'Nedir bu ucube?' dedi. Böylece bir kişinin verdiği hükümle bütün kurum ve kurulların, sanatçıların emeği yok haline getirildi. Bu da ülkemizin ne halde olduğunu gösteriyor. En ağır dikttatorya rejimlerinde bile hüküm yetkisi ne başbakana ne de cumhurbaşkanına verilir."

Cihan



Bu haber 1,033 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,203 µs