En Sıcak Konular

Öcalan'ın avukatı belediye başkanı seçildi!

31 Mayıs 2011 11:54 tsi
Abdullah Öcalan'ın avukatı olarak bilinen Giuliano Pisapia, belediye başkanı seçildi...

İtalya’da kısmi yerel seçimlerin ikinci turu merkez solun zaferine sahne oldu. Terörist Abdullah Öcalan’ın avukatı diye bilinen Giuliano Pisapia, Milano Belediye Başkanlığı’nı kazandı. Napoli de solun eline geçti.

Özel hayatıyla ilgili skandallarla dünya gündemindeki yerini koruyan İtalya Başbakanı Silvio SilviBerlusconi, merkez sağın kalesi sayılan Milano ve Napoli’de hezimete uğradı. Dün yapılan seçimlerin ikinci turunda, kesin olmayan sonuçlara göre Milano’da solun adayı Giuliano Pisapia yüzde 55’lik oy oranıyla kazandı. Merkez sağ adayı ve mevcut belediye başkanı Letizia Moratti ise yüzde 45’te kaldı. Milano’nun müstakbel belediye başkanı Pisapia (62), aynı zamanda, İtalya’da bulunduğu sırada PKK lideri Abdullah Öcalan’ın avukatlığını yapmıştı.

Böylece 1993 yılından bu yana seçimle belirlenen Milano Belediye Başkanlığı koltuğuna ilk kez merkez soldan birisi oturacak. Milano aynı zamanda, Silvio Berlusconi’nin doğduğu, servetini edindiği, futbol kulübüne sahip olduğu kent olarak biliniyor.

NAPOLİ DE GİTTİ

Berlusconi için ikinci şok, Napoli’yle yaşandı. Ülkenin üçüncü büyük şehri olan Napoli’deki yerel seçimlerde de gülen taraf merkez sol oldu. Bu kentte merkez sol, sağı neredeyse ezerek, ikinci turu yüzde 64’e yüzde 36 kazandı. Napoli de merkez sağın en güçlü olduğu şehirlerden biri olarak biliniyor. Kısmi yerel seçimlerin iki hafta önce yapılan ilk turunda Torino ve Bologna gibi önemli şehirlerde merkez sol adaylar, yüzde 50’nin üzerinde oy almış ve seçimi ilk turda kazanmışlardı.

İtalya’yı yakından bilen birçok analist, bu sonuçların ardından, koalisyon ortağı Kuzey Ligi’yle Berlusconi’nin arasının açılacağı be hükümetin yakın zaman
içerisinde düşebileceği yorumunu yaptı.

‘Sol seçmen beyinsiz’ demişti

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, “solun kazanması halinde Milan’ın İslâmi çingene şehrine dönüşeceğini” ve “solcu seçmenin beyinsiz olduğunu” söylemişti. Bu sözler internette büyük yankı bulmuş, bir seçmenin de dava açmasına sebep olmuştu. 
 



Bu haber 626 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,325 µs