En Sıcak Konular

'İntihar etti' denilen albayın mezarı açılacak

31 Mayıs 2011 08:47 tsi
'İntihar etti' denilen albayın mezarı açılacak

Tunceli İl Jandarma Alay Komutanı Albay Kazım Çillioğlu'nun dosyasını 17 yıl aradan sonra açan Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı, olayın üzerindeki sır perdesini aralayacak önemli bir karara imza attı.

Savcılık, kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için Çillioğlu'nun mezarının açılmasına karar verdi. Çillioğlu'nun olay günü yapılmayan otopsisi 17 yıl aradan sonra gerçekleştirilecek.

Orgeneral Eşref Bitlis'in ekibinde yer alan eski Tunceli İl Jandarma Alay Komutanı Albay Kazım Çillioğlu'nun şaibeli olduğu Adil Tıp raporuyla kanıtlanan dosyasında dün önemli bir karar çıktı. Oldu-bitti raporlarıyla 'intihar etti' denerek kapatılan dosyayı 17 yıl sonra açan Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı, Çillioğlu'nun Düzce'deki bulunan mezarının açılmasına karar verdi.
Jandarma Genel komutanlığı bünyesinde suikast ve şaibeli subay ölümlerinin yaşandığı dönemde Tunceli İl Jandarma Alay Komutanlığı görevini yürütürken lojmanında ölü bulunan Çillioğlu'nun cinayete kurban gidip gitmediğinin kesinleşmesi için önemli bir adım atıldı. 3 Şubat 1994'te hayatını kaybeden Çillioğlu için olayın gerçekleştiği dönemde gerekli otopsi ve olay yeri incelemesinin yapılmadığını Yeni Şafak belgeleriyle duyurmuştu. Çillioğlu ailesinin başvurusu üzerine harekete geçen Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı, şaibeli dosyanın üzerindeki sır perdesini aralayacak bir karara imza attı. Çillioğlu'nun Düzce'deki mezarı, 17 yıl önce yapılmayan otopsinin gerçekleştirilmesi için açılacak.

DÖNEMİN YETKİLİLERİ İFADE VERDİ

Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, olayın yaşandığı tarihte Tunceli Valisi olan Atıl Üzülgen ile birlikte dönemin Cumhuriyet Savcısı, Kurmay Başkanı, Jandarma Bölük Komutanı, Çillioğlu'nun korumaları ve MİT görevlilerinin de aralarında yer aldığı birçok ismin ifadelerine başvurulduğu öğrenildi. Savcılık tarafından bilgilerine başvurulan kişiler arasında bölgede görev yapan gazeteciler de yer aldı.

Davamız TSK'yla değil

1994 yılında Tunceli'de intihar ettiği öne sürülen eski Tunceli Jandarma Alay Komutanı Albay Kazım Çillioğlu'nun oğlu Gökhan Çillioğlu, 'Davamız kesinlikle Türk Silahlı Kuvvetlerine karşı bir dava değildir. O gün Tunceli'de bu soruşturmayı yapan kişilere karşı bir davadır' dedi. Çillioğlu, otopsi raporundaki hataları daha önce kendilerinin dile getirdiğini belirterek, babasının sol kulağının üzerinde yara izinin olmadığını defalarda söylediklerini anlattı. Çillioğlu, 'Bunu soruşturmanın ilk gününden itibaren sürekli söylüyoruz. Biz soruşturma başladığından itibaren fekk-i kabir müsaadesini vermiştik. Ailemizin duruşu bu konuda bellidir. Belge ve delillere dayanarak suç duyurusunda bulunduk. Babamın intihar etmediğini, öldürdürüldüğünü savunuyorum. Davamız kesinlikle Türk Silahlı Kuvvetlerine karşı bir dava değildir. O gün Tunceli'de bu soruşturmayı yapan kişilere karşı bir davadır. Babamın mezar taşında Şehit Albay Kazım Çillioğlu yazmaktadır. İlk günden beri inancımız var ve şehit olduğuna inanıyoruz' dedi.

Şaibeyi Yeni Şafak duyurdu

Tunceli İl Jandarma Alay Komutanı Albay Kazım Çillioğlu'nun 'intihar etti' denerek kapatılan dosyasının üzerindeki sır perdesini aralayan belgeleri Yeni Şafak gündeme taşıdı. Çillioğlu'nun eksik ve tartışmalı 'otopsi raporu' ile 'kovuşturmaya yer yoktur' kararını Yeni Şafak 11 Nisan 2010 tarihli sayısında 'Albay'ın ölümüne oldu-bitti raporu' başlığıyla okuyucularına duyurmuştu. Adli Tıp'ın eksiklik ve çelişkilerini kanıtladığı belgelerde Çillioğlu'nun ölüm anı ve sonrasıyla ilgili skandal detaylar yer alıyordu.

İNTİHAR ETTİ DENEMEZ

Yeni Şafak, son olarak 5 Mayıs 2011 tarihli sayısında Düzce Adli Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı tarafından hazırlanan ve Çillioğlu için 'intihar etti' denemeyeceği tespitini içeren 'Adli Muayene Raporu'nu yayımlamıştı. Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 3 Şubat 1994 tarihli Ölü Muayene ve Otopsi Tutanağı ile 4 Şubat 1994 tarihli 'Olay Yeri Tespit Tutanağı'nın yanı sıra Elazığ 8. Kolordu Komutanlığı Askeri Savcılığı tarafından kaleme alınan 22 Şubat 1994 tarihli Kovuşturmaya Gerek Yoktur belgelerini inceleyen Adli Tıp'ın hazırladığı raporda Çillioğlu'nun ölümünün hemen ardından yapılan işlemlerin eksikliği ve şaibeli durumu maddeler halinde sıralanmıştı.

yenişafak



Bu haber 1,029 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,045 µs