En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu: Kışlanızda oturun

30 Mayıs 2011 23:45 tsi
Kılıçdaroğlu: Kışlanızda oturun 
Kemal Kılıçdaroğlu, ''Balyoz Planı'' soruşturması kapsamında Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı'nın tutuklanması konusunda konuştu.

Kılıçdaroğlu, ''Bir generalin tutuklanması sıradan bir olay değil, önemli bir olaydır. Ayrıntıları bilmediğim için benim özel bir yorum yapmam doğru olmaz'' dedi.

Kılıçdaroğlu, NTV'de yayımlanan ''Liderler NTV'de'' programına katılarak, soruları yanıtladı.

''Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Balanlı'nın tutuklanması kararını nasıl karşılıyorsunuz'' sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, ''Bir generalin tutuklanması sıradan bir olay değil, önemli bir olaydır ama ayrıntıları bilmiyorum. Ayrıntıları bilmediğim için benim özel bir yorum yapmam doğru olmaz. Umarım yarın bir gün ayrıntılar biraz daha ortaya çıkar ve biz de o çerçevede görüşümüzü belirtmiş oluruz'' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, ''Seçim öncesi gelen bu tür kararlar, daha önceki deneyimlerden biliniyor ki, seçimin sonucunu etkileyecek yankılar yapıyor. Burada da benzer bir şey bekler misiniz'' sorusuna karşılık, yargının siyasallaştığını bildiğini söyledi.

Siyasi otoritenin karar aldığını ve belli yargı organlarının da bu kararları uyguladığını öne süren Kılıçdaroğlu, ''Bu Türkiye'nin bilinen bir gerçeği. Bunu ben söylemiyorum. Sayın Erdoğan kendisi söyledi, 'Ayağa kalkmadı. Şimdi yerini buldu, Silivri'ye attık' dedi. Eğer bir ülkede yargı bağımsız değilse, yargı tarafsız değilse zaten o ülkede bu tür olaylar olur. Bizler de bakarız. Benim bütün arzum, bu tutuklamanın haklı gerekçeye dayanmış olmasıdır. Eğer haklı bir gerekçe yoksa bu gerçektenTürkiyeiçin ciddi bir sorun'' dedi.

''Emekli bir asker, bunun, tarikatların üzerine gidenlere bu tür bir tutuklama kararı çıktığını söyledi. TSK'nin infial içinde olduğundan bahsetti. Ne dersiniz'' sorusu üzerine, Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

''Bu tür olaylar iktidar tarafından programlanıp, yürürlüğe konulabilir. Asker tepki versin ve biz yine mağdur edebiyatı yapalım ve seçime gidelim, diye. Benim buradan TSK'ya özellikle istirhamım, sakın ola ki herhangi bir tepki vermeyin, kendi kışlanızda oturun, soğukkanlılıkla olayları izleyin. Başka söyleyecek bir şey yok. Adalet sonunda tecelli edecektir. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde tecelli edecektir. Haklılık varsa, birazcık gecikerek de olsa haklılık ortaya çıkacaktır. Bu olayların büyük ölçüde siyasallaştığını biliyoruz.''

zaman



Bu haber 1,035 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,632 µs